Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Son Nefesta Kimler Afedilmez?

Son Nefesta Kimler Afedilmez?
 

Dün, gazete manşetlerinden eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 'Son nefesimde de olsam asla afetmeyeceğim' sözlerini okuyunca merak edip manşetin devamını okudum insanın son nefesimde dahi afetmeyeceği konu ne olabilir diye..

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından ihraç edilen ve kamuoyunda Şemdinli savcısı olarak bilinen Ferhat Sarıkaya için söylemiş o sözü.

Şöyle söylemiş Büyükanıt; "Terörle uğraşan, mücadele eden komutana terör örgütü yöneticisi dediler. Akıl mantık alacak gibi değil. Aynı adam benden helallik istiyor. Bunlar maşa oldukları için hepsi Allah'ından bulsun. Memleketin gerçek savcı ve hakimlere ihtiyacı var. Yalan,  iftira ve pislik atan bu kişileri son nefesimde bile afetmeyeceğim'. Gerçek olmayan onur kırıcı tutum içinde bulunanlar gerçeklerin geç de olsa bir gün ortaya çıkacağını bilmeli.

Etkilendim bu manşeti okuduğumda. Hem son nefeste olup nasıl afedici olamaz bir insan diye işin içine onur kırmak girince hak verdim Büyükanıt'a. Üstelik iftira da var.

Beni tanıyanlar bilir. Haklı konuda bile, küs olduğum birinin özür dilemeden tebessümle yaklaşmasıyla bile afetmesini bilen biri olarak onur kırıcı noktasında ben de Büyükanıt gibi son nefesimde dahi afetmem.

Hak etmediğiniz halde onurunuzu kıranları, hak etmediğiniz halde tarafınıza zorbalık uygulamaya çalışanları asla son nefesinizde de olsanız afetmeyiniz.

Yaş kemale ermeden önce hayatınızın akışını zorbalıkla değiştirmeye çalışanları ve farklı şekilde nemalanmaya çalışanları hele hiç afetmeyiniz.

Yalan söyleyerek bir takım şeyleri sizden almaya çalışanları da afetmeyiniz son nefesinizde de olsanız.

Hele de duygusal kişiliğine sahipseniz ve de bu kişiliğinizden yararlanmak isteyen kişiler olursa hayatınızda onları hele hiç mi hiç afetmeyiniz!

Afedici olmak, kendinle barışık olmak elbette ki çok güzeldir ama karşınızdaki kişi afedilmeyi hak ediyorsa afetmelisiniz, yoksa fena!

Gerçekten fena olursunuz. Benden söylemesi..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..