Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '12

 
Kategori
Sosyoloji
 

Son ODTÜ olayları

Son ODTÜ olayları
 

Son ODTU olaylarında ne oldu, öğrenciler ne elde etti, muhalefet ne elde etti, hükümet ne elde etti, RTE ne elde etti? 

Fazla düşünmeden, bir sıraya sokmadan, şöyle orasından burasından aklıma gelenleri aşağıda not ediyorum.

Gündem bir kaç günlüğüne değişti.

ODTÜ de olabilecek protestoların mahiyeti, muhtevası, şiddeti, kuvveti, derecesi, öğrencilerin adedi, protestonun devam müddeti vs test edildi. Bu protestoların diğer üniversitelere sirayet etme potansiyeli de test edilmiş oldu.

ODTÜ ve diğer üniversitelerde öğrencilerin ciddi sorunları olup olmadığı test edildi. “Üniversiteler (ve ODTÜ) bizimdir, burada Başbakan’ı istemiyoruz, üniversiteler hürriyet ve bilim yuvalarıdır” gibi zaten bilinen eski ve eskimeyen sloganların dışında ciddi bir sorun olmadığı görüldü.

Polisin üniversitelere müdahalesinde ki yanlışlar test edildi ve görüldü. Mesela bu kadar çok polisin üniversiteye sokulmasının yanlış olduğu, polisin müdahaleye başlama zamanlamasının yanlış olduğu, polisin kullandığı şiddet derecesinin yanlış olduğu test edildi, görüldü ve öğrenildi.

Polisin üniversitelere yapacağı yanlış bir müdahaleye, yani adet, tarz, şiddetin derecesi ve zamanlaması açılarından yanlış bir müdahaleye, öğrencilerin, rektörlerin, akademik üyelerin, muhalefet partilerinin, sivil toplum kuruluşlarının potansiyel reaksiyonlarının nitelik, nicelik, derece ve devam müddeti test edildi, görüldü ve öğrenildi.

Bu olaylar bir sipob vazifesi görüldü, varsa birikmiş gaz (veya basınçın) dışarı atılması sağlandı.

Bu olayların bir aşı etkisi yaparak ileride olabilecek bu tip protestolara karşı bir miktar ve bir nevi muafiyet sağlandı.

Şimdi ne olacak ben size söyleyim. Hükümet ve polis öğreneceğini öğrendi. Bir daha ODTÜ ye kolay kolay girmez. Başbakan da kısa ve orta dönemde, en azından bu olaylar sıcaklığını kaybedene kadar bir daha ODTÜ ye gitmez. Geriye ne kaldı öğrencilerin istediği. “Üniversite bizimdir, burası hürriyet ve ilim yuvasıdır” falan filan. Eee, buna da kimsenin itiraz ettiği yok zaten. Bu karda kışta, soğukta öğrenciler birkaç gün daha protestolarına devam ederler. Sonra onlar da usanır, yorulur, üşürler ve yavaş yavaş bu olay da kapanır (hatta unutulur) gider.

RTE için birçok kişi birçok şey söyleyebilir ve söylüyor da. Ama aptal olduğunu kimse söyleyemez.

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..