Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Son onaltı

Son onaltı
 

Kaldırım Açık Tribünü


Fenerbahçe dün iyi başlayamadığı maçta Bate Borisov'u 1-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'inde son 16 takım arasına kaldı.

20.dakikada Bate Borisov'a çıkan kırmızı karta kadar Fenerbahçe rakibine oyununu kabul ettiremedi. 20.dakikada rakibinin 10 kişi kalması ile beraber aslında maç da bitti ve Fenerbahçe'nin golü ne zaman atacağı beklenilmeye başlanıldı. Fenerbahçe kötü başladığı mücadeleyi rakibi 10 kişi kaldıktan sonra da kötü oynamaya devam etti ama kalite farkı ister istemez ortaya çıktı. Dün Fenebahçe rakibini elemek istemese bile 10 kişi kalmış ve kalite olarak oldukça altında olan rakibini yine elerdi.

Dünkü oyunu ile taraftarlarında hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe'de göz önüne çıkan isim Salih oldu. Bana oyun stili ile İmparator Oğuz Çetin'i hatırlatan Salih'in daha fazla süre aldıkça veriminin daha da artacağı şüphesiz. Webo yine çok çalıştı. Keza Gökhan'da öyle... Kuyt'ın maçın son dakikalarındaki 2 tane birbirinin aynısı pozsiyonda (kaleci kalede değilken) kaleye vurmayı denememesi Premier Lig'de yıllarca oynamış bir oyuncuya yakışmadı.

Aykut Kocaman'ın maçın 60. dakikasındaki Salih-S.Şahin değişikliği zaten kötü oynayan Fenerbahçe'yi iyice maçtan düşürdü. İki aynı tarz oyuncu M.Topal ve S.Şahin'nin yan yana oynaması nerdeyse Fenerbahçe'yi 10 kişi kalmış Bate Borisov'a mahkum etti desem belki de yanılmış olmam. Bate Borisov belki çok önemli pozisyonlar bulamadı ama maçın 60. dakikasından itibaren topa sahip olma süreleri arttıkça kendilerine gerekli olan 1 gol için biraz daha casaretlendiler. Bu da son dakikaların gereksiz bir şekilde Fenerbahçe taraftarları için stresli geçmesine neden oldu. Oysa ki Stoch tercihi öne çıkmak isteyen rakip için bir tehdit olabilirdi. Esas Fenebahçe maç boyunca Emre'yi aradı. Emre'nin olmayışı pas hatalarının çokluğuna neden oldu.

Bundan sonraki turda rakip Plzen. İki maçta da Napoli'yi çok net skorlar ve çok iyi oyunlarla yendiler. Bate Borisov maçlarından daha zor olacağı kesin. Fenebrhaçe'nin Avrupa'da oynadığı maçlarda az gol yemesi en büyük avantajı. Takım savunmasının ve mücadelesinin gün geçtikçe biraz daha oturduğunu görebiliyoruz. Ama Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'ndaki maçlarda en büyük eksiği Emre. Emre'nin eksikliği oyun kurulurken ortaya çıkan pas hatalarında oldukça fazla ortaya çıkıyor. Bunca sene ''Fenerbahçe Alex'siz de oynamayı öğrenmesi lazım" denildi, acaba şimdi bu Emre için mi geçerli diye düşünmeden edemiyor insan.

11 günde 4'üncü maç. Her ne kadar eksiklikler olsa da bu 4 maçta alınan neticeler oldukça iyi. Aykut Kocaman ve futbolcuları tebrik etmek lazım. Bir de Aykut Kocaman'ın da dediği gibi, Fenerbahçe'nin pazar günkü maçının neden pazartesi günü olmadığının ise tartışılması gerekir.

Bir tebrik ve takdirde Fenerbahçe'nin Büyük Taraftarına... Hafta başından beri Kadıköy Belediyesi'ne devamlı yaptıkları talepler ile Salı Pazarı'na dev bir ekran kurulmasını sağladılar. Bir kez daha Kaldırım Tribünü'nden takımlarına destek oldular. Ama umarım bu son Kaldırım Tribünü olmuş olur...

  

 
Toplam blog
: 16
: 119
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

*Fenerbahçeli *Metalurji-Malzeme Mühendisi & Kaynak Mühendisi   ..