Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Son trend: Atatürk dövmesi

Son trend: Atatürk dövmesi
 

Her zaman kafamda olan bir konudur dövme yaptırmak. Ama kalıcı yaptıracaksan, hiçbir zaman vaz geçmeyeceğin birşey olmalı. E aileden de izin aldıktan sonra geriye düşünülmesi gereken tek bir konu kalıyor. O da ne yaptıracağın... Uzun zamandır düşünüyorum ne yaptırılabilir diye. Aklıma tek birşey geliyor. Asla utanılmayacak, asla vaz geçilmeyecek ve pişman olunmayacak... Atatürk imzası!

Bu konuyu babama açtığımda şimdiki zevklerine göre birşey yaptırma, yaptıracaksan dedi. Bende hemen Atatürk imzasını söyledim. Biraz düşündü " Evet, her zaman gururla taşıyabileceğin bir şey. Bak bu olur" dedi. Sadece yaşımın biraz daha ilerlemesini bekliyorum. Babamla birlikte gidip yaptıracağım yaklaşık iki yıl sonra.

Bu konuyu araştırken yani Atatürk imzasını dövme yaptırma konusunu, karşıma birçok gazete haberi çıktı. Çoğu kişi bu konu hakkında yazılar yazmış. Dövme yapanlarla falan konuşmuşlar. Bir adam dikkatimi çekti bu kişilerin arasında. Kendisinin Atatürk dövmesi zaten bulunmakta ama o dövmesini görüp beğenen herkese Atatürk imzasını bedavaya yapıyor. Ki yine araştırmalarım sonucunda kalıcı dövme parasının da öyle yabana atılacak bir miktar olmadığını eklemem gerek. Adam sadece Atatürk sevgisinin sonucu bu hizmeti veriyor. Dövmesine hayran kalanların yanında tabii ki yadırgayanlar da olmuş. Günah diyenler de... Ama o hiçbir zaman saygısızlık yapmamış Atatürk imzasına ve portresine. Mesela dövmeleri yaparken asla görünmeyen bir yere yapmıyormuş ve belden aşağı...

Sonuç olarak çoğu kişide Atatürk imzası görmek mümkün. Tabii ki bu fikri sevmeyenler çıkacaktır. Herkes kendine göre haklı. Dövmeye başından beri karşı olanlar da vardır. Ama hani biz özgür bir ülkede yaşıyoruz ya o yüzden pek de yadırgamamak lazım dövme seven insanları. Vücuduna boya enjekte etmekle ne kafa yapısı değişiyor, ne de davranışlar... Atatürk imzası hayalim umuyorum bir gün gerçek olur. Ve olduğu zaman söz veriyorum size de göstereceğim gururla dövmemi :)

 
Toplam blog
: 101
: 2198
Kayıt tarihi
: 01.02.07
 
 

91 doğumluyum, elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim. Ta ki büyüyene k..