Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Son trend doğal görünümlü burunlar

Son trend doğal görünümlü burunlar
 

doğal görünümlü burun estetiği


Son zamanlara kadar burun estetiği yaptıran kişilerin burunların kalkık ve ince olduğunu görmekteyiz. Gerçekten de burun estetiğindeki genel düşünce kalkık burunların kişileri güzelleştirdiği yönündeydi. Ama artık burun estetiğindeki son trend değişmeye başladı. Eskiden kalkık burunlar tercih edilirken şimdi ise doğal görünümlü burunlar tercih edilmeye başlandı. Son derece doğal görünümlü burunlar hastalar arasında son dönemde oldukça revaçta.

Hayat boyunca kemerli ve büyük buruna sahip olan kişiler bu durumdan oldukça olumsuz bir şekilde etkilenebiliyor. Psikolojilerini olumsuz bir şekilde etkileyen kişiler bir an önce minik ve kalkık bir buruna sahip olmanın hayallerini kuruyor. Fakat hastaların bu tercihleri bazen problemler doğurabiliyor bu yüzden de revizyon operasyonları yeniden yapılabiliyor. İşlevsiz ve doğal bir görünüme sahip olmayan burunlardan giderek daha fazla şikayetler alınmaktadır.

Türk yüz yapısında ise nadiren kalkık burunlara rastlanıyor. Bu yüzden de  Türk yüz yapısı için en ideal burunlar doğal görünüme sahip olan burunlardır. Ünlülerde artık doğal görünüme sahip olan ve estetik olduğunu belli olmayan burunları tercih ediyorlar. Yüze narin bir hava katan doğal görünümlü burunlar estetik açısından daha hoş bir şekilde durmaktadır. 1950’li ve 1960’lı yıllarda anatomi bilgisinin yetersiz olmasından dolayı ve de ameliyat tekniklerinin yeterince gelişmemesinden dolayı aşırı kalkık burunlar moda haline gelmişti. Günümüzde ise bu tarz burunlar aşırı ameliyat kokan burunlar olarak nitelendirerek istenmemektedir. Günümüzün estetik algısı da artık bu tarz burunların beğenilmemesine yol açmaktadır.

Toplumda her konuda yaşanan bilinçlenme ve çeşitli gelişmeler sonucunda estetik algımızda son dönemde değişmeye başladı. Artık doktorlara başvuran hastalarda yüzleriyle uyumlu ve doğal görünümlü burunları tercih etmektedirler. Bu yüzdende doktorlar hastalarını tedavi ederek doğal ve yıllara rağmen kişiyi genç gösteren burun estetiği ameliyatları yapmaktadır. Estetik burun ameliyatlarında cerrahın amacı yüzün diğer bölümleriyle uyumlu ve nefes alma problemi yaratmayacak olan bir burun yapmaktır. Yüz ile dengesi olmayan ve nefes alma problemleri doğuracak olan burunlarda revizyon ameliyatları yapma sorunu ortaya çıkabilir.

 
Toplam blog
: 41
: 112
Kayıt tarihi
: 17.02.16
 
 

1977 yılında Almanya'da doğan Op. Dr. Ercan Aydın 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesin..