Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Son Tual

Son Tual
 

http://www.resimrehberi.com/


Son tualde boyuyorum kendimi...Her renkten biraz varım. Güz rengi kadar hüzünlü, yaz rengi kadar neşeli, kış rengi kadar soğuk hissetti tualimdeki boyalar kendini.Belli belirsiz ıslandığı tüm fırça darbelerinde buldum kendimi.Kimi zaman belirgin, kopkoyu, kimi zaman silik beyazlarda hissettim yüreğimi.

Resmim belli değil üç ayaklı ahşap rengi silinmiş şövalye üzerinde.Kimi zaman sessiz, kimi zaman coşkulu çiziyor kalemim kendini.Ne coşkular yaşadı bu hayat, ne savaşlardan geldi.Ne gökkuşağı çizdi bu fırçalar yetmişyedi rengiyle, ne yağmurlarda yürüdü.Güneşlerden topladı ışığı, yıldızlarla savaştı.Ne göktaşlarıyla düştü bu hayat, ne de ay ışığına tutundu..

Bir tepenin ufkundan baktı o okyanus kokulu ufuğa ve yeşilliğin nefesinde tutuldu.Maviliklerde aldı yaşam veren soluğu, bol yıldızlı gecede uyudu..

Şimdilerde son tual üzerinde manzarası.Resmin içindeki hayat söz konusu.Ne renkler çıkacak içinden bilinmez paletin ve kaç kez ıslanacak fırçanın darbelerinde..Daha kaç kez yaşayacak kış mevsimindeki soğuğu ve kaç kez görecek baharı yedivereninde.Bilinmez tepelerden bakacak ve bilinmeyen okyanus kokulu ufka saracak kendini tek farkıyla...

Bu , çizeceği resmininin son tuali....

 
Toplam blog
: 45
: 3226
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

Son tualde boyanan renklerin karmaşasındayım.. Biraz mavi, biraz beyaz, biraz siyahların gözde açtığ..