Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Son Türkiye büyüğü Nihat Doğan'ın Venezuella seferi...

Son Türkiye büyüğü Nihat Doğan'ın Venezuella seferi...
 

Nihat Doğan Venezuella'da, görsel internetten


Acun Ilıcalı’nın popüler kültüre armağan ettiği en son Türkiye büyüğü Nihat Doğan’ın Venezuella seferi medyamızın yoğun ilgisi eşliğinde sürüyor. Kendini  Deniz Gezmiş’in siyasi mirasçısı ilan eden N.D’nin yarattığı siyasi travmayı memleketin aşabilmesi işini hekimlerimize paslıyorum.

Acun Ilıcalı'nın sörvayvırı ile şöhretin zirvesine tırmanmak için uçarken ettiği lafa bakınca memleketin derdi N.D’yi hep germektedir;

 “İlk defa ülkemden bu kadar uzaklaşıyorum. Ne olur ülkeme iyi bakın. Biliyorsunuz, seçim dönemine giriyoruz. Ülkeme bir bebek gibi sarılın, kırmayın, incitmeyin, ağlatmayın onu.” Derken gözyaşları eşliğinde görüntüleri düşer ekranlara. Medya maden bulmuştur, adam gibi gazetecilik yapmanın entelektüel namus gerektirdiği zamanımızda halkımız bolca N.D haberleri okur, seyreder; avunur. Sonra N.D ‘avrupalının koyunundan farklı bakan memleketin koyunlarının bakışını özlediği’ hasret kokan cümleleri içeren haberler  vs.vs düşer medyaya..

Garip, N.D’ye ait herhangi bir türkü filan anımsamıyorum. Önemli ve ünlü biri olduğuna göre vardır bir hikmeti, söylediği lafta bir mana anlam arayayım diyorum. Malum günlerden Pazar, erken kalkmamı halkımızın yararına bir faaliyete dönüştüreyim istiyorum. Memleket hasreti çökünce “koyun bakışı” ile özlem ifade etmenin derinliğini anlamaya ve anlatmaya çabalıyorum.

Aklıma Van’da uçurumdan atlayan koyun sürüsü geliyor. (Haber için buraya tıklayınız) Sürü lideri uçurumdan aşağı atlayınca peşinden giden bin beş yüz koyunun biatı şıh/şeyh/lider ‘öl dese ölecek’  kalabalıkların hasreti  ‘memleketin koyununun farklı bakışını özlemekle’ bu kadar mükemmel ifade edilir!

Neyse bu güne doğru zamanı hızlandıralım, bu yazıyı hazırlarken bir bakayım dedim son Türkiye büyüğü ne yazmış diye tvitine; “Havlamakla İktidar Olunsa, Kopekler Basbakan Olurdu.....N.D. İcraat icraat icraat :)))))” Hımm hemen komplo teorisi kurmayalım 292 bin küsür takipçisi olan N.D bu lafı ettiyse vardır bir hikmeti, buldum, “O degilde bizim Emperyalizm Dusmani sanatci,gazeteci,Aydinciklarimizdan 1 tanesinin bile Chavezi son yolculuguna ugurlamamasi neyin kafasi ?” derken Türkiye büyüğü içerlemiş Venezuella’ya gitmesini eleştirenleri.

Türkiye büyüğü N.D figürünü anlamak için Siirt seçimlerine dair yaptığı konuşmayı içeren bir video izleyip( video için buraya tıklayınız) yorumu okura bırakıp devam edelim.

Halkımızın Hogo Chavez hakkında pek bilgi sahibi olduğu söylenemez. Egemen medyada yazılanlardan Chavez’in ülkesi için neler yaptığını öğrenme şansımız yok. Sosyalist demokrat olarak tanımlayabileceğimiz Hugo Chavez, ülkesindeki yoksulluğu bitirmek için yürüttüğü politikalar ile tarihte yerini aldı. Venezuella ile ilgili daha önce yazdığım yazımı tekrar etmemek için şu an itibarı ile 136 kez okunan yazımı okumanızı öneriyorum.

Şimdi dönelim AKP’li son Türkiye büyüğü N.D’nin Chavez’in cenaze törenine gitmesinin barındırdığı siyasi çelişkileri meşhur “Altı kaval üstü şeşhane” deyimi bile anlatmakta yetersiz kalır.

Kendi ülkende neo-liberal politikaların uygulayıcısı, ABD müttefiki ve ABD/İsrail politik çıkarlarının Suriye’de iflah olmaz destekleyicisi AKP’nin katıksız destekçisi olacaksın,  diğer tarafta yüzün kızarmadan Venezuella’da  ve dünyada 14 yıldır ABD emperyalizmine karşı mücadele eden Chavez’in cenazesine gideceksin! Bari gitmen işe yarasa Türkiye büyüğü N.D! Madem paraya kıyıp Venezuella seferine çıktın, hiç değilse Chavez’in Venezuellasının eğitim, sağlık, komünal konseyler, yoksullukla mücadele programı hakkında Türkiye’nin aklı dumura uğramış ‘koyunu Avrupalının koyunundan farklı bakan’ kalabalıkları bir bilgilendiriversen be birader! Artık bu kadarcık hizmeti esirgemezsin değil  mi!

İyi pazarlar! N.D’nin ifadesiyle, “Avrupa’nın koyunlarından farklı bakan” memleketim!

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..