Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '17

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Son yılların yükselen öğrenci şehri: Dublin

Son yılların yükselen öğrenci şehri: Dublin
 

Dublin yıllar içinde birçok milletin ve kültürün buluştuğu kozmopolit bir başkent haline geldi. Ancak Dublin’in özelliği bu karma yapısının yanında sahip olduğu kendine özgü gelenek ve kültürü korumayı başarması.
 
Muhteşem doğası, zengin kültürü, sıcakkanlı halkıyla beraber sağladığı kaliteli eğitimle tüm dünyadan öğrencileri kendine çekiyor. Avrupa’nın nezih ülkelerinden birinin başkenti olması ve yüksek yaşam kalitesi Dublin’i tam anlamıyla bir öğrenci şehri haline getiriyor. Dublin 2016 yılında En İyi Öğrenci Şehirleri sıralamasında 37. olarak öğrenci çeşitliliğini ve yabancı öğrenci çekme potansiyelini göstermiş oldu.
 
Aynı zamanda İrlanda’nın dünya çapında 8 üniversitesinden dördüne ev sahipliği yapmasıyla öğrencilerin gözdesi konumunda bulunuyor. Bu okullar ve QS World University Rankings 2016 sıralamaları aşağıdaki gibidir:
 
- Trinity College Dublin: 78
 
-University College Dublin: 154
 
- Dublin City University: 353
 
-Dublin Institute of Technology: 601
 
Bunlara ek olarak “Avrupa’nın Silikon Vadisi” olarak anılan Dublin’de Apple, Microsoft ve Google başta olmak üzere birçok teknoloji şirketinin merkezi bulunuyor. Eğitim almak üzere Dublin’e gelen öğrenciler çalışma izni sayesinde bu teknoloji devlerinde çalışma fırsatı yakalayıp hayatlarının iş tecrübelerini ediniyorlar.
 
Dublin’de lisans, yüksek lisans veya doktora eğitiminizi tamamladıktan sonra iş aramak için bir yıllık süreyle vize başvurusunda bulunabilir ve bu sürenin sonunda ülkede kalmak için yeşil karta veya çalışma iznine başvurabilirsiniz.
 
Öğrencilerin Dublin’le ilgili tek kaygıları harç ücretleri. Yabancı öğrenciler İrlandalı öğrencilere göre biraz daha fazla harç ödüyorlar. İrlanda’da yabancı öğrencilerin yıllık harç ücretleri €19.000 civarında. Ancak genel olarak bakıldığında bu ücretler ortalama dünya üniversite harçlarına göre uygun durumda.
 
Avustralya: €21.000
 
Yeni Zelanda: €18.000
 
İngiltere: €21.700
 
Amerika: €22.000*
 
Dublin aynı zamanda dünyadaki en genç nüfusa sahip şehirlerden biri. Dolayısıyla bu durum şehri daha dinamik ve eğlenceli bir hale getiriyor. Guinness biralarının anavatanı olan şehirde 600’den fazla olduğu söylenen Irish Pubları ve St Patrick’s Day gibi coşkulu festivalleri saymıyoruz bile. Kısacası Dublin yurt dışında eğitim hayali kuran öğrencilerin tam da olmak istedikleri öğrenci şehri.
 
 
 
* https://unicurve.com/compare-tuition-fees-country/  linki sizin için koydum fiyatları nereden bulduğuma bakmak istersiniz diye.
 
 
Toplam blog
: 8
: 138
Kayıt tarihi
: 20.10.14
 
 

Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde anadal programımı, Fransızca Mütercim ..