Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

12 Eylül '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sonbahar kombin önerisi: Gömlek

Sonbahar kombin önerisi: Gömlek
 

Her sonbahar ayında olduğu gibi yine bu senede uzun kollu alıştırması gömleklerle yapılıyor. Yeni sezon gömlek modelleri aslında bir taraftan sadeliğe bizi alıştırıp, diğer yandan iddialı ve abartılı yönlerini yüzümüze çarpıyor.

Hava serinledikçe kolların uzaması detaylandırmayı da beraberinde getiriyor. Sonbahar sokak modası gömlek modellerinde beyazı öne çıkarıyor, stiller ise farklı parçalarla çoklu kombin avantajını yakalıyor.

Yeni Sezon Gömlek Kombinleri

Önden düğmeli, yakalı, beyaz, çizgili, tanıdık, bildik ve her dolapta her mevsim yer alan gömlekler her sene farklı kombin derlemeleri ile karşımıza çıkıyor.

Mevsimler değişiyor ama tek parça hep sabit kalıyor. Bahar geliyor ceketler atılıyor gömlekler giyiliyor. Yaz geliyor kollar kısalıyor, kesiliyor ama ondan vazgeçilmiyor. Kışın soğuğu sadece üzerine kazakları ekliyor. Sonbahar ise her sezon olduğu gibi gömleklerle başkalaşıyor. Gömlek ile başlayan kombin meselesi farklı aksesuar ve farklı parçalarla çoklu kullanıma davetiye çıkarıyor. Katılmamak imkansız, tek şartı ise evet gömlek! Bir gömlekle kaç kombin, kaç kombine kaç ayrıntı ve sokak modasındaki trendleri kapsayan kaç gömlek var dersin?

1- Kolyesiz Asla!

Sade, şık ve ayrıntısı olmayan kombin arayışını beyaz bir gömlekle karşılayabilirsiniz. Az ayrıntı ile çabasız şıklığı ise kolye ile tamamlayabilirsiniz. Fazla iddialı olmadan şık olmanın yolunu beyaz gömlek ve kolye ile yakalayabilirsiniz.

2- Dışarda mı İçerde mi?

Gömleği içeri sokmak her zaman için daha derli toplu olarak algılansa da, dışarıda bırakılmış bir gömlekle de pek ala bu durum yansıtılabilir. Nasıl mı? İlk düğmesinden son düğmesine kadar kapalı bir vaziyetle...

3- Omuzları Kes

Açık omuz yazdan kalan ve soğuk havayı ilk karşılayan oluyor. Tıpkı yazın ilk bronzluğunu kazandığı gibi. Derisi ilk kalkan yerimiz, ilk ürpertiyi de bu sezon göğüsleyeceğe benziyor. Gündelik kombinlere şık bir duruş kazandırıyor.

4- Önü Fırfılı

Sonbahar trendlerinden söz açılınca sadece bunu çıplak omuzla geçiştirmek olmaz. Fırfır detayı da bizi çocukluk yıllarımıza götürüyor. Sevimli ve iddialı olmak garanti!

5- Asimetrik Bakış Açısı

Alışıla gelmişin dışında durumları ters gömleklerle ilk kez yaşadık. Şimdi de yamuk giyilen, bir yerden düğümlenen gömleklerle yeni sezona hazırlanıyoruz. Hafif yamuk bir yaka kimseye zarar vermiyor.

6- Gömlekle Saçmalamak

Gömlek denildiğinde akla hep klasik, alışagelmiş bir tarz canlanmıyor akıllarda artık. Ters, yamuk ve katlı, abartılı kombinlerde yeni sezonda kendini sokaklara atıyor. Evde kalmasını tercih ettiğim ve umut ettiğim gömlek elbise üzerine giyilmiş bir etek sizce ne kadar sevimli duruyor?

7- Dekolteyi Kendin Seç

Üst kısmından aşağıya doğru açık bırakılarak dekolte seviyesini arttırılan gömlekler V yaka modasına da göz kırpıyor.

 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..