Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

29 Eylül '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sonbahar Kombinleri: Ne Giysem?

Sonbahar Kombinleri: Ne Giysem?
 

Hava artık kararsız. Canı bazen güneş çekiyor bazen de bulutlar geçiriyor üstüne. Hava artık çoğunlukla kapalı, gri, bir tuhaf. Şehirler de yaz bitiminde kalabalık ve sıkışık. Hepsi üst üste biniyor ve insanın ruhu geriliyor. Sabahın serinliği öğle vakti kaybolunca aynı gün içinde farklı mevsimleri kucaklıyor insan. İnsanlık hali işte, bir türlü ne giyeceğini bu kararsızlıkta tabii ki karar veremiyor. İşte başlıyor nöbetler gardırop önünde, hep aynı soru herkeste: "ne giysem?"
Gözümüzü sokak modası üzerine diktiğimizde bir taraftan mini şortlarla gezenleri, bir yandan da ceket giymiş olanları görmek mümkün. Bu da anlam karmaşasına doğru sizi hafiften sürükleyebilir. "Yağmur yağdı, bulut kaçtı, güneş açtı, beni bir ter bastı!" diyenlerden misiniz? Havanın soğuk ve sıcak dengesizliği içerisinde bir denge bulmak aslında düşünüldüğünden çok daha kolay. Bu kolaylık basit düşünmek ve basit giyinmekten geçiyor. Bir tişört, bir kot ve bir ceket yeterliliğine birazcık alışmak, fazla kafa yormamak gerekiyor. Sadeliğin eforsuz bir şıklık getirdiği günümüzde abartı her zaman için rüküşlüğe neden oluyor maalesef. Bu sadeliği yakalamak içinde yine başa dönülüyor ve gardırop önü bekleme süresi başlıyor. İşte yine aynı soru: "ne giysem?"

Sonbahar Kombinleri

Gömlekler Ceket Olsa

İnce ceket arayışı her zaman sonuç vermez. Çok kalın bir ceket havanın kararsızlığında sıcak basması hissi verir ve bu da insanı rahatsız eder. Aranır taranır, bulundu sanılır ama nafile; ince bir ceket burhan geçirmeye neden olabilir. Bu kısımda gömlekleri kısa bir süreliğine ceket gibi kullanabilir, üşümeye ve terlemeye kafa tutabilirsiniz. 

Sonbahar Kombinleri

Gündelik Şıklık

Çaba sarf edilmeden, sanki aslında doğadan gelmişcesine şık bir duruş, doğuştan bir meziyet gibidir. Kafa yormadan, hızlıca hazırlanıp çıkmak ve üstüne üslük bir de şık olmak herkesin istekleri arasında yer alır. Bu kısımda da jean pantolon ve basic tişört modelleri üzerine düşeni üzerinize giydirir. Tabii ki şık detaylar ayakkabı, çanta ve aksesuarlarda gizlidir. 

Sonbahar Kombinleri

2015 Trençkot Açılımı

Sonbahar geldiğinde kış mevsiminin ilk soğuk rüzgarları her sene trençkot ceketlerle karşılanıyor. Bir alışkanlık gibi adeta. Yine bu sezonda da trençkotlar serin rüzgarlarla savaşa hazır. Biraz krem, biraz gri, biraz da toprak tonlarına bürünmüş bir şekilde. Tabii ki militer tarzın sokak stilleri üzerindeki etkisi olan haki tonlarını da unutmamak gerekir. 

Sonbahar Kombinleri

Tek Parça Rahatlığı

Kat kat giyinmeye başlamadan ve önümüzdeki aylarda hep kat kat giyinme zorunluluğu göz önünde bulundurulduğunda, tek parçanın kıymeti artıyor! Tamda bu yüzden ılık havalar henüz bitmemişken ceket yerine ince ve uzun kollu kazaklar da giyilebilir. Azcık da olsa sıcak basmasını göze alarak... Sıcağa tahammülü olmayanlar ise hafif üşümeyi kabullenerek gömlek ve jean pantolon kombinlerini tercih edebilir. 

Sonbahar Kombinleri

Ayakkabı Belirsizliği

Açık ve yazlık ayakkabılarla üşümenin vakti geldi. Bot giymek için ise henüz erken! İşte yine bir belirsizlik demeden spor ayakkabı rahatlığı hiçbir konfora benzemiyor. Çok sportif olmamak adına sneakers tarzı ayakkabıları daha şık parçalarla kombinleyebilirsiniz. 

Sonbahar Kombinleri

Sokak modası ve trendler ile alakalı yazılarımı blog adresim -modaviki- üzerinden de takip edebilirsiniz.
Ayrıca tüm "ne giysem?" soruları için ve farklı kombinlerden ilham almak için " Sonbahar Kombinleri " yazıma tıklayın! 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..