Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sonbahar ve hüzün

Sonbahar ve hüzün
 

Hava giderek sogumaya basladi. Gece ile gunduz arasindaki isi farki insani sasirtacak kadar farkli. Yapraklarini dokmeyen agaclar yemyesil ama digerleri sanki her renkten bir ton tasiyor. Yavas yavas dokulmeye basladilar. Bazilari hala direniyor. Kuvvetli bir ruzgar onlari da alip goturecek .

Yakinda Turkiye Cumhuriyeti 'nin kurulus yili kutlanacak. Buyukelcilikten davet gelir her yil bu yil da geldi. Her ulkenin buradaki diger ulkelerin buyukelcilik yetkileri ve Japon hukumetinin bazi yetkileri ve burada bulunan Turkler katilir . tabi gidebilen . Resepsiyon verilecek . Belki kadehler kalkacak ...

Peki ulkemizin icinde bulundugu durum , yakinda kaybettigimiz guzel insanlar ve esir alinanlarin ne oldugu ve olacagi .

Buradaki gunluk okudugum gazetede hemen hergun ulkemizle ilgili bir haber . Ve Kuzey Irak'ta kurulan devlet ve onun yayilma alanlarinin nelere kadar oldugunu gosteren haritalar yer aliyor . Simdiye kadar neler olup bittigini bilmeyen okurlar ne dusunuyor acaba ?

Isimin basindan vakit buldukca Pc nin basina gecip acaba ne oldu diye endise ile okuyorum haberleri . Bazi haberler nedense Amerikanin CNN de bizim gazetelerden once yer aliyor .

Neden aklimizi kullanip kardesce yasamasini beceremiyoruz . Neden hemen kaniyoruz vaatlere ..bu kadar mi zayif bir insanimiz . Kisisel cikarlari ulus cikarlari ustunde tutuyor, insanca yasama olanagini yurdun her kosesinde yasayan insanlara saglamiyoruz . Kadercilik , bos vermecilik , bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigi ile yasamaktan ne zaman vazgecegiz ?

Uzaklardayim ama aklim orada cunku tum sevdiklerim orada yasiyor ..

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..