Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Sonbahar yangını

Sonbahar yangını
 

ahşap yapı


Sonbahar tüm hüznüyle gelmişti şehre , dallar yapraklarını toprağa bırakıyorlardı , kuşlarda dalları . Genç adam bir banka oturdu arkasına yaslandı , kollarını bank desteğinin üzerine koydu . Başını gök yüzüne çevirdi , kuşlar umuda kanat çırpıyorlardı , dudaklarında bir tebessüm vede denize bir bakış . Hava soğuktu o ise yanıyordu , yüreği ona oyun oynuyordu besbelli . İşte yine aynı yanma , kaç sefer yaşamıştı bu , acı , ıstırap , aşk dolu yanmayı , midesinden kalbine doğru başlayan ve tüm vücuduna yayılan bu yangını. Kaç sefer kimbilir sayısızca , onun adını her duyuşunda , onu her görüşünde , ona onu hatırlatan herşeyde başlardı bu yangın . Acaba dedi kendi kendisine o hakkımda ne düşünüyor , tamam hep bana güler yüzlü ama seviyormu beni acaba , hani içindende olsa bir umut varmı ? Ya bugün yaşananlar , evet beni öpmüştü bugün.

Fakat masada ortak arkadaşları vardı , o yanlarına gelmişti , onlarlada selamlaşmıştı , kendisini es geçse olmazdı herhalde diye düşündü . Ama yinede yapmayabilirdi dedi içinden bir teselli bir ümit , buna kendiside inanmadı inanamadı . Kalktı banktan yürümeye başladı başı önde yeditepeli şehrin soğuğunda , yanan yürek rüzgara cephe olmakta . İlerliyordu umutsuz umutlarıyla , bişeye çarptı , hay aksi dedi düşük sesde ve başını kaldırdı çarptığı nesneyi görmek için . Olamaz bu ! Oydu sevdiği biriciğiydi karşısındaki , Özlem dedi içinden , sesi çıkmıyordu hafile . Özlem ona baktı gülümseyerek ve şu sözler döküldü akabinde dilinden .
-Ne o Ahmet aşıksın galiba ?
Ondan cevap çıkmıyordu şaşırmıştı , çarpmanın vede aşkın etkisinde .
-İyimisin ahmet ?
-Evet iyiyim.
Dedi kekeleyerek.
-Sevindim .
Dedi Özlem .
Tebessüm etti Ahmet , belli belirsiz .
-Hava soğuk Ahmet , bir yerlerde ne bileyim bişeyler içelimmi ?
Ahmet'in kronik dil tutulması yine iş başındaydı , yine sessiz Ahmet .
-Korkma ben ısmarlarım Ahmet .
Dedi Özlem gülerek .
-Yooo ısmarlamak sorun değil sadece şaşırdım .
-Şaşırma zamanı değil , biraz daha şaşırırsan soğuktan burada donucam o zaman şaşırdığına şaşacaksın .
Dedi Özlem .
-Hadi ama naz yapma .
Bir cafedelerdi şimdi , Özlem anlattı anlattı Ahmet dinledi sadece , gördü umutlarının kayboluşunu Özlem'in sözlerinde gözlerinde . Ona Sinan'nını anlatıyordu gelecek planlarını onu nasılda sevdiğini , görmüştü işte Ahmet sonbahar yıkıntılarını içinde ta yüreğinde yaşamıştı bunu . Başını öne eğdi yüreğine baskı yapmak için savaş kendi içinde , yıkımlar kalbinde ve beyninde .
-Neyin var Ahmet ?
-Bişeyim yok sadece sonbahar , sonbahar evet hasta eder beni hep .
Ahmet'in içi yanmıştı o yangın arada bir gelen acı artık hakimdi bedenine onundu artık . Sonbahar dedi içinden, gücün banada yetti o yapraklar , kuşlar yetmedi sevdiğimide aldın elimden .
 
Toplam blog
: 19
: 510
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Lise mezunuyum, bir ilaç şirketinde çalışmaktayım, hobilerim, kitap okumak, sinema, futbol ve de müz..