Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Sonbahardayım, depresifim merhaba!

Sonbahardayım, depresifim merhaba!
 

Buyrun burdan başlayın isterseniz, tam burdan! Eyvahlar olsun diyorum ben adıma. Depresif Yurt Kişisi olmuşum bile! Adettendir biliyorsunuz; yağmurlar yağar, hava grileşir, ağaçlar sararır, turunculaşır yerler, ıslanır camlar vs. ve tabii ki en tabi hakkımız çıkagelir sürpriz gibi: Depresyon!

"Ah merhaba canım sen mi geldin?!" diyerek karşılamazsınız tabii onu. Pazartesiler kadar kötüdür bu duygu ya da havasız kalmak gibi hayat trafiğinde... Geldi ya bir kere sayın Depresyon kovsanız da gitmez! ne meditasyonlar ne yogalar ister onu da vermezsiniz! Kısmetli şey!

Kışa hazırlanan konserveler gibidir Depresyon. Isıtıp ısıtıp yersiniz bütün Sonbahar/Kış her bahaneniz için. Sevgilim terk etti; Acılı alayım! (gerçi bu olay olur ya yazın da olabilir!), Kar yağdı; Domatesli var mıydı?, Islandım; Fasulye olsun! Her bahanenize özenle hazırlanmış konserveniz vardır ve sizi bekler. Afiyet olsun! Hemen yenilesimiz, acıkasımız gelir. Yelkenler çoktan suya inmiş, kalbimiz ağlamaktan şişmiş, mantığımız kaçıp gitmiştir. Tavsiyeler dinlersiniz fasulye yerine domates ye gibilerinden ama dinlemek adetten değildir hatta dinlermiş gibi yapıp iyice bulamaç yaparsınız yemeğinizi. Amaç yoktur; çünkü sadece yenilmek vardır en sonbahar zamanınıza kışınıza ve yaşamınız depresyona.

Depresyon asla kapıyı iki kez çalmaz; zaten içerdedir, sizden biridir. Sabah yüzünüzü yıkarsınız suyla aktı sanırsınız herşey ama kalıcılığı siz aynaya göz ucu ile bakınca anlaşılır; uyumak için yatarsınız, rahatlamak için...Depresyon uyumaz sizinle, rüyalarınızda bile beyaz atlı prens/prenses olarak kollarınıza koşar.

Kurtulmak mı o da ne??

Tabii ki yolu var! Mesela yaz bitmese, Güneş gitmese, Tatil olsa tüm dünya sizinle ya da tüm dünya size çalışsa. Tabii bu işin şakası. Kurtulmak mümkünatlıdır. Katliniz vacip değilse kurtulursunuz biraz ağlamaklı biraz stresli biraz da masfarlı olarak. Önce kendinizi dinleyin, tartın, eksi olun sonra artı, kafanızı kalbinizden asla ayırmayın, yollarını kapatmayın bu iki dostun, mantııksız duygu, duygusuz mantık yaşayamaz bırakın aksın hayatınız...

Saygılar Efendim...

None None 03.11.2006 Cuma 17.52

 
Toplam blog
: 58
: 883
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Tuti mucize-i guyem ne desem laf değil, çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil! Ne acayip... ..