Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '14

 
Kategori
Bilim
 

Sonsuzluğun rotasında inancın mucizesi

Varlık bilincinin ışığında yürüdüğümüz yollar farklı, herkesin kalbinde ulaşmaya calıstığı güç başka. Ama ulaşılmaya çalışılan nokta aynı. Aklın odalarında sevgi temeli üzerine kurulan ve fethedilmeyi bekleyen gönüller silueti.
 
Düşünce gücümüzün pozitif frekansını dinlemeye alırsa kalbimiz;işte o vakit kalp gücü ortaya çıkar ve olumsuz olarak gördüğümüz olaylar karşısında yenilmek yerine 'yenilenebilmek' bilincini elde ederiz. İnancın öyle büyük bir mucizesi var ki, hakkıyla hissedildiğinde başarılamayacak bir durum yoktur.
 
İçimizde şehirler kurabilirsek, dışımızdaki şehri anlamsız kılarız. Okyanusun içinde akvaryumda yaşamayı bırakıp umudun rotasına çevirdiğimizde ufkumuzu değişimi farkedeceğiz. Aydınlık bilimin ışığında, varoluşumuzu farkedebilmek mesele. Bilim, bilmek bizi belli bir seviyeye çıkarır belki ama hayretlik makamına ulaşabilmek için önce hayran olmak gerekir. Ayrıntılarda bulamadığımız o kadar güzellikler var ki hepsi kurulu bir dizayn içinde. Altının değerini bilebilmek için önce sarrafı olmak gerekir.
 
Güneşi bir zerrede; okyanusu bir damlada keşfedebilmektir aslında varlığın hayalindeki dünya. Çağların bilgeliğini aramak ama dünyaya bir çocuğun gözleriyle bakabilmek belki de bilimin sırrına aşiyan olmak. Düşünmeliyiz yaşadığımız her anı...ama dikkat etmeliyiz ki 'düşünceden' gelen mutluluk ile 'düşünmeden' gelen mutluluk aynı şey değildir. Düşünebildiğimizin farkındalıktaki mutluluktan bahsediyorum. Mutlu insan, bugün kendisini mutlu hissettiren bir bakış açısı kazanan insandır. Mutlu bir toplum içinde sevgi temelleri üzerinde düşünebilmek bilincinin yerleşmiş olduğu; kalp gücüyle kalkan olduğu bir duygu elde etmekle başlamalı.
 
Güzel insan olmak; yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu başka ışıkların gölgesinde değilde kendinin Güneşinde bulabilmek. Sonsuzluğun atlas ikliminde rüzgarın yönünü değiştirenlerden olalım ki aklımıza ve kalbimize düşmüş kurumuş yaprakları savuralım...
 
 
Kübra Dilara ÖZDEMİR
 
Toplam blog
: 2
: 202
Kayıt tarihi
: 15.07.14
 
 

Mucizenin içinde inancın ışığını arayan; hayatımın her karesini mutluluklarım ve içten gülümseyiş..