Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '07

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Sonsuzluğun sınavındaki bebek

Sonsuzluğun sınavındaki  bebek
 

Temiz, işlenmemiş ve kirlenmemiş bir varlık. Tanrının evinden gelen kutsal örnek yaşama. Bilginin kaynağından gelip, sırtına geçireceği onlarca tekamül elbisesinin farkında. Rolden role atlayarak, acılarla kardeş, mutluluklarla sevgili olacak. O şu an konuşamasa da herşeyin farkında aslında. Görevini biliyor. Zorlukların planını beraber yapmışlar sanki başka bir boyutta. Ders verirken sınanacak, sınanırken zorlanacak ve geldiği sonsuzluk kaynağını unutmamaya çalışacak. Her geçen zamanda uzaklaşacak ve uzaklaştıkça yakınlaşacak kozmik enerjiye.

Hayatın başından sonuna, yani gerçek hayatın başlangıcına akacak Tanrı'nın ırmaklarıyla. Bebekken büyüyecek, büyüdükçe küçülecek ve kirlenecek aslında farkında olmadan. Sonra yaşlanacak ve bir bebek gibi saflaşacak sırtındaki yüklere rağmen. Taşıdığı hayatın yükleri altında ezilmiş, bükülmüş bir halde, eskimiş ve yıpranmış bedeninden şikayet etmeye başlayacak. Taşıdığı yükler bedenini çürütürken aldığı dersler sınavının sonuçları olacak sonsuzluk ırmağında. Pişmanlıkları cehennemi, sevgileri ve mutlulukları cenneti olacak Tanrı'nın katında. Sırtında hangi yörenin, ülkenin, ırkın, dilin, dinin ve inancın elbisesi olursa olsun, aynı masalarda oturacaklar sonsuz enerjinin karşısında.

Getirdikleri yaşam kitaplarında birbirinden çok farklı sayfalara sahip olsalar da, kendi gerçek sınıflarını görecekler Tanrı'nın kutsal topraklarında. Aldıkları derslerle tekamül edip, tekrar kuyruğa girecekler yeni bir sınav için heyecanla yaşamın sonsuzluk boşluğunda. Bu bekleyiş ve hasret sona erecek elbet, onları nelerin beklediğini bilerek ya da bilmeyerek doğdukları bir annenin kucağında.

Bu yazılanların hepsi dünyadaki sınavım sırasında yazılmış senaryolar olsa da, yanımda olacak itiraflarımla, gerçeği gördüğümde tanrının yanında. Sizleri yanlış yönlendirmek istemem dostlar, bu rengarenk inanç yumağında. Benim bu hayattan aldığım tek ders, giderken bu dünyadan öbür tarafa. Hiç bir şey yapamasak da yaşam adına, bir çanta dolusu sevgi ve inanç götürmemiz gerektiğidir mutlaka yanımızda.

Not: Yukarıdaki yazı, kendisine "bebek ve yaşamla" ilgili bir yazı ile sayfama konuk olmasını rica ettiğim Metin Özkaya'nındır. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

HÜLYA KANATLI / HÜLYALAR

 
Toplam blog
: 34
: 1384
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sosyal antropoloji bölümü mezunuyum. Güzel sanatların her dalı ilgimi çekmiştir..