Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Sonucu İçin Önemli Faktörler

En İyi Burun Estetiği Sonucu İçin Önemli Faktörler

Burun estetiği ameliyatları olacak kişilerin genel şikayetlerine bakacak olursak burun ucu düşüklüğü, burun kemeri, burun genişliği, burun uzunluğu, deviasyon, nefes alma sorunları olarak sıralayabiliriz. Burun sadece görünüş olarak değil fonksiyonel olarak da doğru çalışması gerekmektedir.

Burun Estetiği Doktor Seçimi

Burun estetiği ameliyatında en iyi sonucu belirleyen en önemli huşulardan birisi ise Doktor seçimidir. Doktor burun estetiği ameliyatlarında doktor tecrübesi ve bu ameliyatta kullanılan teknik ameliyatın sonucu ile birlikte ameliyatın iyileşme sürecini kolaylaştıracaktır. Burun estetiği ameliyatında 2 teknik kullanılmaktadır. Biri açık teknik burun estetiği ameliyatı diğeri ise kapalı teknik burun estetiği ameliyatıdır. Açık ve kapalı tekniğin kendi içlerinde avantaj ve dez avantajları bulunmaktadır.

Açık Teknik Burun Estetiği

Açık teknik burun estetiği ameliyatları genel anestezi altında ortalama olarak 2, 5 saat sürmektedir. Burun ucu kesilerek tamamen açılır ve bu durum ameliyatı yapan doktorun daha fazla görüş açısı sağlamaktadır. Ancak kesilen burun ucunda bağ, doku, öldüğü için ameliyattan sonra burun ucu hissizliği olmaktadır aynı zamanda burun ucu kesildiği için kesi izi olmaktadır. Ameliyattan sonra burun içine silikon tampon, burun dışarına ise atel koyulmaktadır. Ameliyattan 7 gün sonra atel ve tamponlar çıkarılmaktadır.

Kapalı Teknik Burun Estetiği

Kaplı burun estetiği ameliyatı burun delikleri içerisinden kesi açılarak yapılır bu ameliyatı gerçekleştiren doktor açısından daha dar görüş açısı sağlamaktadır. Burun ucu kesilmediği için burun ucunda hissizlik olmamaktadır. Bağ ve dokular zarar görmediği için şişlik ve morluklar daha az olmaktadır. Burun ameliyatında burun içerisine ve dışarına yerleştirilen atel ve tamponlar ameliyattan 7 gün sonra çıkarılmaktadır.

 İyileşme Süreci

Burun estetiği ameliyatı sonrasında burnun iyileşme süreci hastanın en dikkatli olması gereken dönemdir. Ameliyattan sonra buruna alınan darbe özellikle ilk iki ay bu dönemde buruna alınan darbe de burun yeniden yamulabilir ve eski haline dönebilir. Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli kullanmanız çok önemlidir. Doktorunuz tarafından verilen mesajları uygulamanız yine iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır. Beslenme çok önemlidir ameliyattan sonra protein ağırlıklı beslenmez gerekmektedir.

Burun Estetiği Fiyat

Burun estetiği ameliyatlarında muayene bulguları son derece önemlidir. Hastanın burun yapısı, talepleri, yapılacak işlemleri bilmeden fiyat vermek mümkün değildir. Fiyatı belirleyen faktörler ise burun deformasyonu, doktor seçimi, kullanılan teknik, hastane tercihi, alınan hizmet olarak sıralayabiliriz.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/turkiyede-en-iyi-burun-estetik-cerrahi-icin-surec-nasil-ilerlemektedir/

https://www.tasklinik.com/en-iyi-burun-estetigi-sonucu-icin-5-onemli-faktor/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..