Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '22

 
Kategori
Fotoğraf
 

Sony A 6000

Gurur duyabileceğiniz fotoğraflar çekmek isteyen, tomurcuklanan bir fotoğrafçı mısınız?Belki de kameranızı tanımanıza yardımcı olacak bir aynasız kamera kılavuzu arıyorsunuz? Bir Sony a6000 ile harika fotoğraflar çekmek için bu başlangıç ??kılavuzu , sizin için kılavuzdur!
 
Yeni Sony aynasız fotoğraf makineleriyle ilgili büyük bir heyecan oldu ama kabul etmeliyim ki işe girmekte yavaş kaldım.  Kapsamlı bir araştırma yaparak, nihayet Sony a6000'i satın almaya karar vermeden önce bulabildiğim her şeyi okudum .
 
Kapasite – Bir 'bak ve çek' kamerasından biraz daha fazla kapasiteye sahip kameraları seçme eğilimindeyim, ancak o kadar karmaşık değil ki, hedefi odakta tuttuğunuz zaman o an kayboluyor.
 
Esneklik – Kuşları ve diğer vahşi hayvanları rahatsız etmeden gizlice görebilmek için biraz daha uzun bir lens seçeneğine sahip olmayı seviyorum.
 
Uyarlanabilir - Güzel bir çiçeğin net bir fotoğrafını çekmek için yeterince uyarlanabilen ve ardından bir manzara fotoğrafı çekmek için mesafeyi kaydırabilen bir lensi seviyorum.
Düşük Işık Yetenekleri  - Çarpıcı bir gün doğumu veya gün batımını seviyorum ve özellikle ışıkta oynayan silüetler çekmeyi seviyorum.
 
Hafiflik – Fotoğraf makinemi yanımda taşımayı severim, bu nedenle çantama veya küçük sırt çantama sığacak kadar hafif ve küçük bir fotoğraf makinesi bulmak önemli bir husustu.Kameranızla rahat olun. Kameranız hakkında bilgi edinirken otomatik akıllı ayarları kullanmaktan korkmayın. Bu ayarları kullanmak, kendi becerilerinizi geliştirirken kameranın kapasitesi hakkındaki anlayışınızı öğrenmek ve geliştirmek için gözden geçirebileceğiniz muhteşem fotoğraflar çekmenizi sağlayacaktı
 
ISO ve diyaframı kullanan manuel ayarlar konusunda kendinize güveniyorsanız, devam edin, bu çok yetenekli küçük kameranın esnekliğinin keyfini çıkarın.
 
Bilmeniz gereken tüm tekno şeyler
 
24 megapiksel , fotoğraflarınızın kalitesinin güzel bir şekilde baskı almalarını sağlayacağı anlamına gelir.
 
Saniyede 11 kare , hareketli bir hedefi yakalamak için "hızlı ateş" modunda birden fazla çekim yapabileceğim anlamına geliyor.
 
 Çektiğiniz her fotoğrafın kontrolünü elinize almak için Manuel veya Otomatik modlarından birini seçin . Yeni kameranızı öğrenirken bulanıklığı veya gürültüyü azaltmak için hatasız çekim için Manuel'i seçin veya Üstün Otomatik veya Akıllı Otomatik ayarlarından birini seçin.
Ultra hızlı otomatik odaklama , nesneniz hareket ettiğinde kameranın odağı otomatik olarak hızla ayarlama yeteneğidir.
 
Süper kullanımı kolay video .
 
Sosyal medyada veya fotoğrafları düzenlemek veya geliştirmek isterseniz RAW'da paylaşmayı kolaylaştıran JPEG formatında çekim yapma kapasitesi .
 
Düşük ışık özellikleri, Sony A6000'i gün doğumu ve gün batımı fotoğrafçılığı için mükemmel hale getirir.
 
WiFi ve NFC bağlantısı – aramızdaki inek olmayanlar için basit yükleme.
Sony A6000'imi neden seviyorum?
Küçük ( çantama sığıyor)
hafif _
Hızlıdır ( saniyede 11 kare)
Yüksek güçlü (24 megapiksel)
İsterseniz mevcut iyi lens seçenekleriyle bol miktarda esnekliğe sahiptir.
Değiştirilebilir Lensler
Sony'nin uzun yıllardır ürettiği E-mount lensleri kullanıyor . Yanımda taşıdığım lensleri sınırlama eğilimindeyim ve genellikle aşağıdaki 2 lensten birini kullanıyorum.
 
İnanılmaz Otomatik odaklama
 
 
Ayarlama odağı hızlı ve keskindir. Kameramın nereye odaklandığını hızlıca görebilmek için Sony Spot odağını ve Zebra odağını kullanmayı seviyorum. Bunlar için ayarları kamera menüsünde bulun. Çok az bulanık çekimle bitirdim !
 
Sony'nin Elektronik Vizörü
Sony'nin Elektronik Vizörü net ve keskindir.
 
Ufkunuzun hizalı olup olmadığını kontrol edin, histogramı, odak pikini ve daha fazlasını vizörde kontrol edin. Fotoğrafları çektikten sonra kameranın arkası yerine vizörden inceleyin … genellikle dışarısı parlak olduğunda arka ekranda görmek imkansızdır.
 
Harika Fotoğraflar için Sony'nin Otomatik Ön Ayarları kullanılabilir
Tarladaki ilk günden itibaren nasıl harika fotoğraflar çekeceğinizi keşfedin. Sony'nin ön ayarlarından birini seçin. Kameranızın neler yapabileceğini test etmek için harika bir seçenek!
 
Üstün Otomatik – Bulanıklığı ve gürültüyü azaltırken otomatik olarak çekim yapar.
Akıllı Otomatik – Sahneyi otomatik olarak tanımlar ve fotoğrafı çeker.
Sahne Seçimi – Konuya ve ortama uygun bir mod seçer.
Panorama  – Kamerayı sabit bir hızda sola/sağa veya yukarı/aşağı hareket ettirirken panoramik bir görüntü oluşturur.
Film Seçenekleri – Film çekme modu. Çekimden önce görüş açısını kontrol edebilirsiniz.
Manuel Pozlama – Kendin Yap – diyafram ve enstantane hızınızı seçin.
 
Toplam blog
: 10
: 300
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

Kayseri de yaşıyorum Kayseri TED Koleji mezunuyum Kendime ait iş yerim : Aps Artistic Photo Studı..