Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sorgulanmaktan korkmayın

Sorgulanmaktan korkmayın. Tartışıldıkça büyürsünüz. Başarının olmazsa olmazlarındandırbunlar. Tartışılmıyor, eleştirilmiyor hatta konuşulmuyorsanız size ne yaptığınızı sorabilir miyim? Tartışılmak, eleştirilmek dikkate alınmaktır. Yaptığı işe güven duyan insanlar bunlardan kaçmazlar. Kaçmak şöyle dursun bu anlamda duvar örmezler. Aslında bu böyledir fakat duvar örenlerin ördükleri duvarların altında kaldıklarını hepimiz biliyoruz. Yanlışı olmayanların yüzü kızarmaz.

Yüzü kızaranlardır elleriyle suratlarını kapatanlar. Öyle değilse saklanacak ne var ki? Bir düşünür derki ‘ Eğer öldüğünüz gün mezarınızın başında bile tartışılmıyorsanız boşuna yaşamış sayılırsınız’ Büyük adamları yükselten şeyler övgülerin yanı sıra eleştirilerdir. Onlar daha çok eleştirilerden hisse alarak yollarına devam etmişlerdir. Sürekli övgü bekleyenler annelerinin kucağındaki çocuklardır. Eleştiriler çocuklarıngelişmesine engeldir, büyüklerin değil.

Yine bir düşünür ‘ Savaşta çarpışanlardan çok kaçanlar ölür’ diyor. Sorgulayın bakalım kendinizi, hangi tarafta yer alıyorsunuz? Etrafınızda her dediğinize başını sallayan ‘Siz ne diyorsanız o doğrudur’ efendimciler ve dalkavuklar mı, yoksa bu konu bizce böyledir diyen akılcılar mı’ yer alıyor? Eğer sizden akıllı olanlarla iş yapmak ve onları etrafınızda görmek istemiyorsanız vay halinize sizin. Sorgulanıp tartışıldığınızda pürtelaş savunmaya geçiyorsanız alacak çoook mesafeniz var demektir. Yoo bunlardan da ders almalı mantığı taşıyorsanız emin adımlarla doğru yollardasınız lütfen yürüyüşünüze devam ediniz.

Ne demiştik suçu olanın yüzü kızarır. Elleriyle yüzlerini gizleyenler mutlaka bir şeyleri örtmeye çalışıyorlardır. Aklın yolu böyle. Başka ne diyelim.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..