Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Soru: Akıl hastası biri devlet dairesinde memur olarak çalışabilir mi? Cevap:Türkiye'de evet

Soru: Akıl hastası biri devlet dairesinde memur olarak çalışabilir mi? Cevap:Türkiye'de evet
 

Bolu cinayet haberi ile sarsıldı. Üniversite öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu kaldırımda yürürken tartıştığı kadın tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Genç kız feci şekilde can verdi.


Televizyonlarda seyretmişsinizdir, akli dengesi bozuk bir memur Bolu'da  20 yaşında üniversite  öğrencisi bir genç kızımızı boğazını keserek öldürdü. Gerekçe "uzun saçlı ve güzel "olması.

Böyle bir şey olur mu ya! Sen bir deliyi memur olarak nasıl işe alırsın! Sonradan olduysa nasıl çalıştırırsın. O memurun işe başlatılması ile ilgili evrakta kimin imzası varsa sürüm sürüm süründürürüm! Tedavi gören birisi nasıl memurluk yapar ya!

"Devlet dairelerinde akli dengesi bozuk on binlerce kişi çalıştırılıyor deniliyor. Memur alırken kişilerin psikolojik durumlarına bakılmıyor deniliyor. İşe girerken iyidir de sonradan sağlığı bozulur. Ailesi var, insanların ekmeği ile oynamayalım deniliyor " Türkiye'de memur alımlarıyla görevli olanlar hakkında ülkenin savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum,  ilgililer hakkında soruşturma açılsın!

İşte memur Selahattin'in raporu: Devlet dairelerinde on binlerce akli dengesi bozuk memur çalışıyor. Kerim Korkut yıllardır haykırıyor "Sağlığı yerinde olmayan çalıştırılamaz"  Memur Selahattin işe girerken sağlık raporunu sağlık ocağından almış. 10 lira vermiş, raporu sağlık ocağının kapıcısı yazmış! Hastaneden alsan nolur, herkesin adamı var, verdin mi üç kuruş körsen badem gözlü oluyorsun.

Daha yeni bu konu ile ilgili yazı yazdık. Başlığı şöyle "Türkiye'de deliler sokakta geziyor; ancak üç kişiyi doğradığında deli deyip tımarhaneye tıkıyorlar" Sanki bu olay için yazılmış. Sanki dikkatli olun diye yetkilileri ve aileleri uyarıyoruz. Baktım da acı acı gülümsedim. Sabahların sultanının milyonlarca hayranı varken bu son derece önemli yazıya sadece 47 kişi bakmış! İnsanlar bu yazıları okusalar belki o üniversiteli kızımız daha dikkatli olacaktı. Kızlarımızı okusun diye üniversiteye yolluyoruz, devlet de oradan mezara yolluyor.

Bu yazıyı da okumayın. Bir başka üniversiteli kızımızın boğazı kesilince okursunuz. Bizim yazılarımız size ve yetkililere uyarıdır. Bakın bu olay karşısında bundan sonra çocuklarımızın bu şekilde ölmemesi için gerek toplum olarak gerekse devlete karşı bir duyarlılık geliştirebilirsiniz.

Devlet dairelerinde akli dengesi bozuk on binlerce kişi çalıştırılıyor deniliyor. Memur alırken kişilerin psikolojik durumlarına bakılmıyor deniliyor. İşe girerken iyidir de sonradan sağlığı bozulur. Ailesi var, insanların ekmeği ile oynamayalım deniliyor. Ekmeği ile oynamayalım, üniversiteli kızımızın boğazını kessin!

Çocuğunuz veya bir yakınınız sapıkların tecavüzüne uğrayıp öldürülürse sakın adalete saygılı falan olmayın; çünkü burada başka bir adaletsizlik var. Halkımızın hatası böyle durumlarda kaderine küsüp katile yükleniyor. Bu işin bir de koruma yönü yok mu? Deliler sapıklar nasıl sokaklarda gezebiliyor?

“İnsanların deli ya da sapık olduğunu nerden bileceğiz? Devlet önüne geleni bu deli bu sapık diye tutup götüremez. İnsan hakları diye bir şey var. İnsanlar devleti dava ederler. Hem toplumun düzeni bozulur”

Son derece yerinde bir tespit ama tabii ki her şey bu kadar basit değil. Beni ve ailemi korusun diye devlete yetki vermişim. Devlet bu konuda görevli ve yetkili. Kanunun kendisine verdiği yetkiye dayanarak insan haklarını ihlal etmeden güvenliğimizi sağlaması gerekir. Valla ülkenin her tarafını kontrol edecek, sokakları gözleyecek. Kişilerin şikâyetlerini ve bu şikâyet edilen kimseleri ciddiyetle inceleyecek.

Biz bir tanıdığın evine gittik. Oğlu rahatsız. Korkutucu vakaları da var. Babası bile korkuyor. Resmen deli. Ev yakma, birini boğazlama (elinden zor almışlar) Devlet biliyor. Fakat aile biz bakarız deyip alıkonulmasına engel olmuşlar. Devlet bu cahil aileye uyamaz. Bugün değilse yarın o kişi bir olay yaratacaktır.

İçimizde bir sürü akli dengesi bozuk insan var. Bunlara neden izin veriliyor? Neden kontrol altına alınıp tedavi edilmiyorlar? İlla deli ya da sapık olması gerekmez. Katil ruhlu insanlar, katiller, ilaç kullananlar mutlaka kontrol altında tutulmalı. Psikolojik tedavi gören bir insanı (bunalım, reaktif depresyon değil belki ama psikozda mutlaka)kontrol altında tutmak zorundasın Allah kahretsin ülkedeki bu tür olayların hepsi bu aciz bilgisiz devlet yüzünden oluyor. Katil ruhlu adamı karısı dilekçe verip boşamak istiyor. Çünkü korkuyor ve can derdinde. Bu ülkenin hâkimi olacakları göremiyor ve karı kocayı evlerine yolluyor. Adam da beklendiği gibi karısını öldürüyor. Ben şimdi bu hâkimi… 

İnsan hakları varsa insanların da insan gibi yaşama hakları var. Yarın öbür gün inşallah bu ülkeye bizim düzenimiz gelecek, göreceksiniz. Adamın keyfi kaçmasın diye sapık/deli sokaklarda gezmesine izin vereceğim ha! Küfrettiği, birisine saldırdığı, bir acayip hareket ettiği anda gel bakalım buraya demez miyim? Bir şeyi yoksa muayene eder bırakırım. Benim ülkemin insanların güvenliği bazılarının karizmasından daha önemli. “Çocuğumun deli olduğu ortaya çıkacak” Bana ne, çıkarsa çıksın. Deliysem beni de götürsünler. Ve bu ülkede birisine deli diyen, aşağılayan adamı hapislerde çürütürüm; hakarettir; büyük hakarettir.

 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..