Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '11

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sorularınıza kısa cevaplar

Sorularınıza kısa cevaplar
 

- Doğurmadan meme ve karın germe ameliyatları pek önerilmiyor siz bu konuda ne düşünüyordunuz?

Meme büyütme ve dikleştirme ameliyatları uygun kişilerde hamilelik öncesinde yapılabilir. Kişinin tercihine bağlıdır. Meme küçültme ameliyatı ise süt verme ihtimalini azalttığı için çok gerekli değil ise hamilelik sonrasına bırakılmalıdır. Ancak çok büyük göğse bağlı sorunları olan genç kızlarda da bu ameliyat yapılabilir.

- Botoks mu kalıcı olan yüz germe ameliyatından mı daha çok verim alınır?

İki işleminde farklı avantaj ve dezavantajları var. Botoks aşırı mimik kas hareketlerine bağlı kırışıklıkları azaltırken yüz germe ameliyatları deride gevşeme ve bollaşmaya bağlı sarkmaların giderilmesinde etkilidir. Alnında hafif kırışıklıkları olan bir kişide yüz germe çok gereksiz ve etkisiz olacak ama botoks çok güzel bir düzelme sağlayacaktır.

- 30 lu yaşlardan sonra düzenli olarak botoks yaptırınca kırışıklıklar daha geç mi oluşuyor?

Bu kişinin yaşlanma durumuna göre değişir. Eğer yüz aşırı mimik kas hareketlerine bağlı olarak kırışmaya meyilli ise botoks yıpranmayı ve yaşlanmayı geciktirecektir.

- Doktorum göz kuruluğu için gözkapağı ameliyatı önerdi bense istemiyorum. Sizce ameliyatın kuruluğa ne gibi faydası olur? Gözkapağı ameliyatı geçirenlerin kapağı erken düşüyormuş doğru mu?

Göz kuruluğunun tedavisinde göz kapağı estetiği rutin bir uygulama değildir, eğer göz kapağı hareketlerini bozan, özellikle alt göz kapağının sarkması nedeniyle tam kapanmasını engelleyen bir sorun var ise düşünülebilir. Göz kapağı ameliyatı sonrası erken düşme, doğru ameliyat yapılmış ise beklenen bir sorun değildir.

- Küçükken kaza da saç derim yandı geniş bir alanda saç yok saç ekimi gerçekleşebilir mi? Umutlanmak istemiyorum.

Yanığa bağlı saç kaybı olan alana saç ekimi büyük olasılıkla mutlu edici olmayacaktır, normal saç kökünü besleyemeyen skar dokusu yeni ekilen saçı da yeterince beslemeyecektir. Ancak çok daha etkili bir yöntem olan skin expander denen balon yerleştirilmesini takiben genişletilen saçlı derinin yanık skarlı alana uzatılmasıyla çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Size yakın bir üniversite hastanesi plastik cerrahi kliniğine başvurabilirsiniz.

- Burun ameliyatından kaç ay sonra burun tam şeklini alır değişime uğramaz?

Her yaralanma veya ameliyattan sonra fizyolojik yara iyileşmesi en az 6 ay, bazen 1 yıl kadar sürer. Bu burun ameliyatı için de geçerlidir.

- Kaş kaldırma alın germe yüz germe estetiği değil midir hepsi ayrı ayrı gösterilmiş web sayfanızda? Tüm bu bölgeler, yüz gençleştirme amaçlı yapılan farklı müdahalelerdir ve hepsinin farklı yöntemleri de vardır. Yüz germe olarak genellikle orta yüz, yani yanaklar ve alt çenenin üst kısımlarının ameliyatı adlandırılır.

- Merhaba Doktor Bey Meme kanseri ameliyatında meme alınırken protez takılabiliyor mu? Takılırsa ilerde sorun yaşanır mı? Enfeksiyon riski var mıdır? Bilgilendirme için teşekkürler.

Eğer meme kanserinin türü kanser ameliyatı sırasında rekonstrüksiyonuna izin veriyorsa mümkündür. Sorun yaşanma riski memede kalan dokuya ve yapılan ameliyata göre değişir. Enfeksiyon riski normal protez ameliyatları kadardır, ek risk yoktur.

- Açık/ Kapalı Burun Ameliyat nedir? Arasında fark var mı? Narkoz almadan 10 dakikada burun estetiği varmış bu tür ameliyatlar ne kadar fayda sağlar. Burnumda kemik kırıkları var ve ben korkuyorum:(((

Burun delikleri arasında kalan columella denen orta direğe de kesi yaparak daha fazla görüş elde edilen yöntem açık burun estetiği, sadece deliklerin içinden girilerek yapılan ameliyat ise kapalı burun estetiğidir. Doktorun tercihine ve hastanın durumuna göre değişir. 10 dakikada yapılan ameliyattan pek fayda sağlanacağına inanmıyorum, lokal anestezi yapmak bile 3-5 dakika sürer. Bunlar ancak dolgu gibi hafif görsel değişikliklerdir.

- Alçısız ve tamponsuz burun ameliyatı olur mu? Ameliyat sonrasından korkuyorum yüz morarır ve şişermiş gözkapakların bile kapanırmış ilk günler. Narkoza razıyım alçı ve tampondan korkuyorum.

Alçısız ve tamponsuz ameliyat mümkün, ancak her hastaya değil. Kocaman ve eğri bir burun için ameliyat sonrası bunları uygulamazsanız iyileşme sırasında komplikasyon görme riskiniz çok çok artacaktır. Göz kapaklarında şişme ve morarma herkeste az çok olur, bunun miktarı yapılan ameliyata ve kişinin yapısal özelliklerine göre değişir. Gözün tamamen kapanması ise pek görülmez. Tampon alınması belki hafif bir sızlama yapabilir ama alçıdan korkmanın hiç gereği yoktur.

- Bi arkadaşım size göğüs büyütme ameliyatı oldu. O dedi ki benimkinin aynısını Cenk Bey yapar ısrar et aynı ölçüden taksın. O ölçülerden bende istiyorum mümkün mü?

Herkesin beden özellikleri farklıdır, aynı protezi takarsanız farklı sonuçlar alırsınız. Benzer vücut ölçüleriniz var ise aynı protezler olabilir ama yine de bire bir aynı sonucu almanın pek mümkün olacağını sanmıyorum. Şimdiye kadar hiçbir hastam diğerinin aynısı olmadı diyebilirim.

- Ameliyat sonrası Burun temizliği nasıl yapılmalı?

Bu size yapılan - yapılacak olan ameliyata göre değişir, erken dönemde sadece spreyler ile kendiliğinden temizlenmesini beklemeniz gerekir. Zamanla iyileşme durumunuza göre doktorunuzdan bilgi alırsınız.

- Meme boyutlarım farklı dikleştirme ameliyatı istiyorum silikonsuz dikleştirme olur mu? Kaç saat sürer ameliyat?

Dikleştirme silikon protez olmadan da olur, eğer meme dokusu yeterli ise. Yeterli meme dokusu yok ise dikleştirildikten sonra dolgunluk kazanmak için silikon yerleştirilebilir. Hastanın durumuna göre 1-3 saat kadar sürer.

- Burun ucu estetiği nedir?

Her burun farklı problemler içerebilir, kimisinde kocaman bir kemer, kimisinde hafif bir burun ucu sarkıklığı olabilir. Burnun kalanında sorun yok iken sadece burun ucuna müdahale edilebilir. Sarkıklık giderilebilir, genişlik azaltılabilir. -

Doğum sırasında karın germe ameliyatı olur mu? Uzmanım ben germe işlemi yaparım diyor estetik cerrah olmadığı için pek sıcak bakmıyorum.

Her doktor kendi uzmanlık alanındaki işi yapmalı, tecrübesi olmadığı alanlara girmemeli. Ayrıca belki de karnınız doğum sonrası tamamen toparlanacak ve germeye gerek kalmayacak. Karın germe diğer kadın hastalıkları ameliyatları ile birlikte yapılabilir ama sezaryen sonrası önermem.

 

Yasal Uyarı: Bu sitedeki bilgi, yorum ve resimler, bilgilendirme amaçlı olup, reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır

 

 

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..