Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '14

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Sorun insanları 65 yaşında emekli etmek değil, 40 yıl çalıştırıp 1000 lira emekli maaşı vermek

Sorun insanları 65 yaşında emekli etmek değil, 40 yıl çalıştırıp 1000 lira emekli maaşı vermek
 

Zaten elimiz ayağımız tuttuğu sürece belli bir yaşa kadar çalışıyoruz, 70’inde 80’inde bile çalışanımız var, Allah sağlık verdiği sürece yaş sorun değil. Ama yani ömrümüzü verip emeklilik hakkı kazandığımızda elimize simit parası verilmesi kabul edilemez.

Ya ben anlamıyorum 40 yıl çalışan insanın tazminatından vazgeçtim alacağı emekli maaşı farklı olmaz mı, bunca yılın hiç mi önemi yok. Eskiden 42 yaşında emekli olan da bu parayı alıyordu; normalde artık bundan sonra emekli olanlarda hangi işi yaparsa yapsın 1500 liranın altında emekli maaşı olamaz.

Eskiden 42 yaşında emekli olan kişi ile  65 yaşında emekli olacak olan aynı emekli maaşını alacaksa ortada ciddi bir haksızlık olur, niye 23 sene fazla çalıştırıyorsun,42 yaşında emekli et.

Böyle konuşmamızın nedeni hani artık bundan sonra emeklilik yaşı yükselecek  ya e bu durumda çalışanlarda doğal olarak emekli olunca alınacak tazminatın ve bağlanacak emekli aylığının yüksek olacağı beklentisi var. Ama öte yandan konuyla ilgili yetkililerden bir açıklama yok.

Abisi 42 yaşında emekli olup 1000 lira maaş bağlanan belediye park bekçisi İsmail kendisi 65 yaşında emekli olduğunda 23 yıl daha az çalışan abisi gibi aynı emekli maaşını alacağını sanıyor. İnsanlara açıklama yapacaksın. Bir defa yıllar artınca çalışanın emekli kesintileri de artar. Bu durum bizim maaşımıza yansımayacak mı? Üstelik emekli olunca alacağımız toplu paranın da kaldırılacağı söyleniyor.

Yani ben 40 yıl çalışacağım, daha önce 20 yıl çalışıp emekli olmuş kimselerle aynı emekli maaşını alacağım. Böyle saçmalık olur mu? Böyle değil diyorsanız nasılsa onu çalışanlara açıklayın. Çalışan kişiler 65 yaşında emekli olduklarında bugünün parasıyla tıpkı bugün gibi 1000 lira emekli maaşı alacaklarını sanıyorlar. Artan yıl ile sizden kesilen emekli keseneği toplamı artacak, bu da emekli maaşlarınıza yansıyacak, o gün emekli maaşlarınız bugünkü gibi 800 lira 1000 lira olmayacak, belki bunun iki katı olacak deyin. İnsanlar 40 yıl sonra 1000 lira (bugünün parasıyla) emekli maaşı alacaklarını sanıyorlar. Bu arada tazminatların kaldırılacağı yolundaki söylentiler de insanları rahatsız ediyor. Bari bir şey vermiyorsunuz, elimizdekini almayın!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..