Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '12

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Sorunlar, üzüntüler ve arkadan mutluluklar. Hayat bu değil mi?

Sorunlar, üzüntüler ve arkadan mutluluklar. Hayat bu değil mi?
 

Burcu Göker


Bir önceki yazımda Burcu Göker'in Florida'daki sorunlarından bahsetmış ve adeta bir sorun yumağı içinde olduğunu anlatmıştım.

Bakalım Burcu bu sorun yumağından nasıl çıkacaktı. Yıllardır kemanı için büyük mücadele veren Burcu ile beraber oynadığımız bir oyun vardı. Oyun diyorum yadırgamayın. Zira biz bu düşünce şekline daha 8 yaşında başladık ve tabii ki o zamanlar bunu o yaşta bir çocuğa oyun olarak anlatabildim. Sonra bu aramızda hep oyun olarak kaldı. Karşılaştığımız bütün zorluklarda kendimizi bir hapishaneden kaçmak için tünel kazan kişilere benzetir ve tünelin ucunda ışık göründü, görünecek diye hayal ederdik. Tabii sonunda tünelin sonunda ışık gözükürdü. Çünkü ben şuna inanıyorum. Her sorun sonunda kendi çözümünü de  getiriyor.

İşte Burcu bütün bu sorunlar yumağında tünelin sonunda ışığı gözlemekle işe başladı. Önce okuldaki bürokratik karmaşayı çözmesi gerekiyordu. Günlerce okuldaki bütün yetkililere büyük bir sabırla olayı izah etti. Burcu'nun sabır gibi büyük bir meziyeti burada çok işe yaradı. Günlerce sabırla olayı izah eden Burcu sonunda bu olayı çözecek çözümü de yöneticilerle beraber buldu. Burcu doktorasına ve işine başlayacak, fakat çalışma izni gelene kadar ücret almayacaktı. Bu arada hocası Beth de iyice kötülemeye başlamıştı. Neredeyse bir senedir tanıştığı ve çok sevdiği meslekteşının hastalığına çok üzülmenin yanısıra hocasız kalma ihtimali de Burcu'yu çok üzüyordu. Özellikle sanat eğitiminde hele hele doktora eğitiminde hocanın öneminin büyüklüğünü başına gelenler daha iyi anlar. Hocasız doktora öğrencisi savaşta komutansız kalmış ordu gibidir bence. Sanırım bu olay Burcu'nun kaderi. Burcu sanat eğitimin başlangıcında da son 6 ay hocasız kalmıştı. Burcu İstanbul'da eğitim gördüğü okulda Paris'e gitmeden 6 ay önce hocasının gereksiz bir kaprisi yüzünden hocasız kalmış ve okulunu hocasız kendi başına 100 puanla bitirmişti. Hadi oradaki olay insanın kötü huylarından kaynaklanan bir olaydı ama burada kader gene ağlarını örmüş ve bu sefer eğitiminin son döneminde hastalık sebebiyle hocasız kalma tehlikesi ile karşı karşıya gelmişti. Doktora aşamasında  hoca artık öğrenim yaptıran kişi olmaktan çıkıp okul yönetimine karşı sizi temsil eden, savunan, problemlerinizi çözen danışman konumunda oluyor. İşte hocasız kalmak Burcu için tüm sorunlarla bir başına savaşmak demek oluyordu.

Ev işine gelince ,neyseki ev kontoratı bir yıllıktı ve çözüm de burada kendilğinden gelecekti. Gelişen günlerde tanıştıkları ve Türkiye'den 1 yıllığına gelen ve Haziran ayında evlerini boşaltıp Türkiye'ye geri dönecek olan Hakkı hocaların evi Burcu'lar için güzel bir çözüm olacakltı.

Bu arada Ekim ayında İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nden 24 kasım Öğretmenler günü için aldıkları bir konser teklifi Burcu'ya tünelin sonundaki ışık kadar parlak geldi. Evet belki de herşey düzelecek, Beth iyileşecek ve bütün sorunlar halolacaktı. 24 kasım 2009 da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hallde bir konser teklifi çok önceden beri hayalinde olan bir şeydi. Üniversite  yol paralarını ödeyecek ve onları misafir edecekti. Hem belki bir haftalığına geldikleri bu İstanbul seyahatınde bütün sevenlerinin istediği ikinci İstanbul düğününü gerçekleştirebilirlerdi. Gelinliğini ikinci kez giyip sevdikleri ile kutlama yapma fikri en az konser fikri  kadar mutlu etmişti Burcu'yu. Dediğimiz gibi sorunlar, üzüntüler ve arkadan mutluluklar. Hayat bu değil mi ?

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..