Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '06

 
Kategori
Futbol
 

Sorunlar var! Acilen çözmek gerek!

Sorunlar var! Acilen çözmek gerek!
 

Evet öyle ya da böyle takımlarımız Avrupa serüvenlerine devam ediyor. Galatasaray şampiyonlar liginde Fenerbahçe, Beşiktaş, Kayseri ve Trabzon UEFA'da yollarına devam ediyorlar. Galatasaray ile başlarsak; Galatasaray’ın grubunda cidden çok ciddi ekipler var. Liverpool, Bordeux, PSV Eindhoven. ilk bakışta kolay bir grup görünümü olsa da aslında Galatasaray’ın işi cidden çok zor. Niye mi; grupta en kolay diyebileceğimiz takım olan Bordeux bile bu sene kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Hiç küçümsenecek bir rakip değil. Liverpool'a gelirsek Benitez yönetimindeki İngiliz ekibi bu sene akıllı transferlere imza atarak zaten oturmuş olan kadrosunu iyiden iyiye güçlendirdi. Cisse, Morientes gibi yıldızlarını göndermiş olsa bile bu oyuncular yeterince verimli değildi. PSV Eindhoven ise zaten şampiyonlar liginin gediklisi bir takım. Mütevazı kadrosuyla iyi işler yapıyorlar. Ama bardağa birde dolu tarafından bakalım. Galatasaray’ın İngiliz ekiplerine karşı şansını göz önüne alırsak ve orta sahayı çekip çevirecek Avrupa tecrübesi olan bir oyuncu transferi ile Galatasaray iş yapabilir. Zaten geçen sene Fenerbahçe PSV Eindhoven’i Saraçoğlu’nda 3-0 yenerek Hollanda ekibinin yenilebilir bir rakip olduğunu kanıtladı. Aynı zamanda Galatasaray Bordeux dan daha vizyonlu bir takım. Galatasaray bu artılarını kullanabilirse başarı elde edebilir. Bana göre Liverpool gruptan birinci çıkar 2.lik ve 3.lük için üç takım arasında kıyasıya bir mücadele olur. Galatasaray’a başarılar.

Fenerbahçe’ye bakarsak; son yıllarda büyük bir atağa geçen Fenerbahçe camiasının ve taraftarının 100.yıldaki beklentisi lig şampiyonluğundan çok Avrupa başarısıydı. Bunu bilen yönetim Avrupa’da başarı için nokta transferler yapabilme çabasındaydı. Ama Dünya Kupası ve bazı oyuncular üzerinde gereğinden fazla durulması transferleri de geciktirdi. Lugano transferi gerçekten çok iyi bir seçim. Hırsıyla ve kalitesiyle Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe çok yakışır. Eğer Kiev maçındaki amatör defans hataları UEFA’da da yapılacak olursa yine Fenerbahçe camiası için hüsran olabilir. Anlaşılana göre Anelka gemileri yaktı. Eğer öyle ise ilerleyen günlerde bir forvet ile anlaşılacaktır. Ama oyuncunun uyum sağlaması için yönetim elini çabuk tutmalı. Orta sahasında Türkiye’nin en iyi Avrupa’nınsa sayılı 2 ön liberosunu bulundurmasına karşın kanat adamlarının yetersiz olmasından dolayı önemli blok sorunları yaşıyor. Ümit cidden çok iyi niyetli ama yeteneğinin gerektirdiği kadar elinde geleni yapıyor. Anelka giderse 3 yabancı hakkı oluyor Fenerbahçe’nin.eğer bu haklarını bir forvet ve 2 defans kanat oyuncusu ile kullanırsa bu takım UEFA’da büyük ses getirebilir. Fenerbahçe’ye de UEFA’da başarılar.

UEFA’da mücadele edecek diğer takımlar ise kayseri ,Beşiktaş ve Trabzonspor. Bu sene Kayserispor cidden çok iyi gidiyor.kuralara düşük torbadan girmek onlar için biraz dezavantaj.ama Ertuğrul sağlamın pozitif enerjisi ve Mehmet Topuz ,Gökhan Ünal, Muhammed Hanefi gibi kaliteli oyuncularıyla Rıza Çalımbay’ın denizlisinin elde ettiği başarıyı elde edebilir. Trabzon ise Marcelinho’yu alarak cidden iyi iş yaptı. UEFA’da iyi işler yapacağına inanıyorum Trabzon’un.ama taraftar biraz sabırlı olmalı. Zamanla Trabzon kedini bulacaktır.Beşiktaş ise Tigana’nın önderliğinde cidden geleceğin takımını oluşturuyor. Takım savaşçı kimliğinin yanı sıra burak yılmaz ,bobo da silva ,kleberson ,nobre ve son olarak ricardinho gibi yetenekli oyuncularıyla gelecek için çok iyi sinyaller veriyor. Belki bu sene olmasa bile beşiktaş önümüzdeki 2-3 yılda hem türkiyeye hem avrupaya damgasını vuracaktır.

 
Toplam blog
: 5
: 500
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Merhaba ben Batuhan. İstanbul Yeditepe Ün. Elektirik Elk. Müh. öğrencisiyim. İşin aslı gerçek bir fu..