Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sorunları çözmenin kısa yolu

Sorunları çözmenin kısa yolu
 

YAŞAM ASLINDA ÇOK BASİT, ONU KARMAŞIK HALE GETİRMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAN BİZLERİZ.

Çoğu zaman sorunlarımızın çözümü için direkt olarak çalışmak yerine tali yollardan çözüme varmaya çalışıyoruz. Tabii ilerleyen aşamalarda görüyoruz ki sorunlar azalacağına çoğalmış.

Böyle olmasına sebep, herkesin kendi yarattığı illüzyon içinde yaşamak istemesi. Neyi, nasıl görmek, anlamak istiyorsa ona göre davranması. Sığ bakış açılarıyla yapılan yorumlar, haklı çıkmak uğruna bel altından vuran sözler… Ardından gelen karmaşa ve yükselen tansiyonlar…

Bu durum, insanın gerçeği olduğu gibi görmesine engel oluyor. İşin içine kişisel yorum ve duygular karıştığında ise her şey bambaşka bir renk alıyor.

Gerçek, yorumlardan doğan yargılara feda ediliyor.

O dakikadan sonra da kimsenin kimseyi dinlediği olmuyor. Herkes kendi gerçeği içinde haklılığını ispat yarışına girişiyor.

Anlaşabilmek için kıyaslamadan, başkalarını manipüle etmeden ya da olup bitenler hakkında öyküler düzmeden gözlemlemeyi öğrenmek gerekiyor her şeyden önce.

Bir de çoğu zaman sorunlarımızın tek çözümünün karşımızdaki insanın ya da durumların değişmesiyle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Ama algıladığımız soruna karşı tavrımızı ve bakış açımızı değiştirmediğimiz sürece çözüm asla gelmiyor.

Karşılaştığımız her durumda sadece kendimizi kontrol edebiliriz ve ihtiyacımız olan tek kontrol de budur aslında. Eğer sorun çözümlenecekse değişmesi gereken tek kişi kendimizizdir.

İşte o zaman yarattığımız dünyanın farkına vararak görünenin ardındaki gerçeğe ulaşmamız mümkün olacaktır.

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..