Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '13

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

Sorunlarla Targelin Geleceği

Bu konuyu dillendirmeyen belki kalmamıştır. Hatta sağır sultan bile duymuştur. Ama bizim bakanlık duymadı belki de duydu duymamazlıktan geliniyor. Neden bu kadar önemli derseniz bu konu...

Bir... Köyde köylünün kalmadığı köylünün bile çocuğu en iyi eğitim alması için şehir merkezlerine gönderirken. Kendileri bile yazları köye gelip kışları gittiği canım ülkemde teknik personelin köyde kalacağı inancı ile tarımın gelişeceğine inanılmasıdır.

İki... Hiçbir alt yapısı hazırlanmadan teknik personelin köyde kalmasını isteyen sistem her türlü olumsuzluk dillendirildiğinde çözüm bulmaktan geçikmiyor. Örneğin elektrik faturaları personel ödeyecek denildi sonra bu dillendirilince ilçe müdürlükleri bütçesinden ödenmesi yönünde karar verildi ve bu sorun çözülünce tarımın gelişeceğine tekrar inanıldı.

Üç...Teknik personelin özlük mali ve bir sürü hakları verilmeden beş köy verildi. Bakıldı ki bu haksızlık önce tazminatları alabilir sonra seyyar görev verilerek bu proje iyi olduğu düşüncesi gelişti..

Ve ve diyerek gidiyor... Ama nasıl çözülecek bu işi yönetenler ne zaman akil insanları toplayıp tarımsal üretimin nasıl artılacağını görüşüp bilimsel olarak ortaya koysalarda bizde canla başla çalışsak...

Diğer bir konu dört haziranda kadro mağduru olarak kalan 1300 teknik personel..Aslında 2500 kişi TARGEL projesi kapsamında alındı ve 25 mayısta sonuçlar açıklandı. Bakanlık 01-17.06.2011 tarihleri arasında göreve başlanılması ve gerekli belgeleri yayınladı. Tabi, bunların hepsi yasal olan prosedürdü. 31.05.2011 bakan oluruda alınınca artık personeller gidip il müdürlüklerinde sözleşme imzalayıp görevlerine başlayacaktı.

Bilindiği üzere canım ülkem yine seçim zamanında idi hükümet dillendirmesede muhalefet tüm personele kadro diye seçim vaadinde bulunuyor ama bunun ne zaman olacağı belli değildi. Ama bir sabah bir kalktık KHK yanınlanmış ve 4 haziran itibari ile çalışmakta olan personelin kadroya alınacağı söyleniyordu. Bizler kaldık ortada.. Atamada yapılmış fakat göreve başlamamıştık. Yetkililerde hiçbir açıklama yapmadı. Aynı zamanda öğretmen alan milli eğitim bakanlığı hemen açıklama yapı bundan sonra sözleşmeli öğretmen almayacağını açıkladı.

Neyse olan oldu. Açıklama yapılmadığı için bazı il müdürlükleri personeli 4 hazirandan önce başlatıp 1200 kişi kadrolu oldu. kalan 1300 kişiden 300 kişi yargı yoluna gitti. Bu sayıyı bakanlık açıkladı. Yani  başta açıklaması gerekirken geç geldi. Bu sorunu çözeceklerini ama geç kalındığını söylediler. Neyse 1000 kişi ne oldu bilmiyorum ama 300 kişi yerel mahkemelere dava açtı ve hepsi kazandı ama bakanlık danıştay davaları götürünce yüksek mahkeme bakanlık lehine verdi ve çalışmadıklarını sayarak kadroları iptal etti. Tabi edilmeyenlerde var danıştaya gitmeyende var...Daha neler neler.. Bakalım bu sorun nasıl çözülecek....

Burada şunu söylemek istiyorum. Köy sorunu da mahkemede ...Bakalım ne olacak...

 
Toplam blog
: 10
: 595
Kayıt tarihi
: 12.03.13
 
 

Merhabalar, 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Ziraat Mühendisi olarak mezun o..