Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Soruyorum neden?

Doğu ile batı arasındaki köprüyü oluşturan Türkiye yakın tarihte coğrafi konumunun önemini unutarak birçok fırsatın kaçırıldığı dönemler yaşamıştır
bunları sıralamak gerekirse..
Ortadoğunun lider ülkesi olma trenini kaçırmakla geçmişte uygun zaman ve zeminler oluştuğu halde musul kerkük haklarımızı arayamamıştır.

Bu ihmalimiz bugün içinde bulunduğumuz güvenlik sorunlarının ana nedenini oluşturmaktadır.

Ortadoğuyu oluşturan ülkelerle güvenlik anlamında kenetlenip bu enerji deposu toprakların ortağı olabilirdik.

Bu bize güvenliğin yanısıra ekonomik özgürlüğümüzü de kazandırırdı bu sayede tavizlere mecbur kalmazdık İşgale yeltenen ülkelere saldırmaları halinde bir cehennemle karşılaşacakları izlenimi oluşturabilirdik.

Bilinmelidirki israil iki askerinin esir alınmasına karşı verdiği çok büyük tepkinin cesaretini karşılıklı çıkarları paylaştığı Amerikadan almıştır.

Bizler ne yaptık? Kendi kabuğumuza çekilerek politikacıların kişisel egolarına boyun eğdik. mazot 1 ytl olacak gibi basit polemiklerle çok kritik gündemleri bile maskelemeyi başardık.

Avrupa Birliği'ne alınma aldatmacasıyla Türkiyenin Türkiye olmasının sebebi olan temel değerleri budayan kararlara izin verdik.

En önemlisi idam kararlarının kaldırılmasıydı teröre karşı çok büyük bir caydırıcı güç olabilirdi.

Tüm dünyada nam salmış kükreyen aslan konumundaki bir orduya sahipken miyavlamalara sessiz kaldık.

Eyvah Türkler geliyor efsanesinin kararlığını muhataplarımızın kulaklarına bir kez bile çıtlatamadık.

Tüm dünya ülkelerinin çıkarlarını ön planda tuttuğu bir ortamda gereksiz mütevazi davranışlar sergileyerek akrabalıklardan dostluklardan bahsettik.

"Girerim haa, döverim haa, " dedik. "Amerika'ya şikayet ederiz ha, " diyerek aylarca teselli bulduk. Halbuki saldırılara maruz kaldığımız ülke bugün bir küçük Amerika'dır; bir çok trenler kaçırdık şimdi arkasından bile koşamıyoruz ...

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..