Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Soruyu soramamak!..

Soruyu soramamak!..
 

Islak mı?.. Yoksa kuru mu?..

“Yandaş” medya durumu o hale soktu ki, bu konuda iyi ya da kötü; yanlış ya da doğru hemen hemen herkesin bir fikri var… Kimisi bu bir tertiptir, diyor. Kimisi ise, hayır, işte darbeciler kıskıvrak yakalandılar, buyuruyor… Albay Dursun Çiçek, düzünden eğrisine, ciddisinden magazinine kadar tüm medyanın haber kaynağı, “reyting” malzemesi… Ama çok küçük bir azınlığın dışında hiç kimse: Yahu, ıslaksa, ıslak… Kuruysa kuru… Tartıştığımız bir imzanın şekli ile, gerçek ya da sahte oluşu ile ilgili… Peki meselenin esası ne?.. O imzanın üzerinde yazılı olanların içeriği ne, ne yazıyor bu metnin içinde?.. diye sormuyor; olanın bitenin gerçeğini sorgulamıyor.

Metnin ismi, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı…” Girin internete, yazın bu ismi, bildiğiniz tüm arama motorları aracılığı ile arama yapın… Ne buldunuz? Biz söyleyelim: Bulduğunuz, sadece bu belgenin ihbarını yapan kişinin mektubu… Ya da bu aynı belgenin içindekileri sayfalarına aktardığını söyleyen Taraf Gazetesi’nin konu ile ilgili haberi… Yani metnin aslı ortada yok… Ya nesi var? Taraf Gazetesi’nin özetlediği bir haber metni var… Yani, metnin kendisini elinize alıp okuyama imkanınız mevcut değil… Peki, niçin böyle?.. Altında Albay Dursun Çiçek’in imzasının bulunduğu metnin 4 sayfadan ibaret olduğunu bu haber metninden öğreniyoruz… Ama bu 4 sayfanın “tam metni” hiçbir gazetede, hiçbir web sitesinde ve hiçbir medya organında yer almıyor. Evet… Bizce önemli bir maddi gerçektir bu… Niçin metnin aslı yayınlanmamakta?.. Ya da yayınlanamamaktadır?.. Bizce daha da önemlisi… Türkiye’nin aydın/yarım aydın/sade/ve az şekerli kamuoyu niçin böyle bir soruyu bugüne kadar sormamıştır? Araştırmamıştır? Sorgulamamıştır?.. Bizim insanımız niçin, bu kadar tartışma yaratan, günlerdir, aylardır medya üzerinden dizi haline getirilen böyle bir metnin aslını okumak ve öğrenmek kararlılığını göstermemiştir?.. İlgi, sadece aslı yayınlanmamış olan bir metnin altındaki imzanın yaş mı?.. Yoksa kuru mu olduğu noktasına odaklanmıştır… Malum medya projektörünü sadece metnin altındaki imzaya yöneltmiş ve insancıklarımız da sadece bu noktayı görmekle yetinmişlerdir.

Peki içeriği nedir bu metnin?.. Türkiye’nin gündemini bu kadar süredir işgal eden bu son derece önemli metni, ben niçin sizin, malum niyetlerle yayınlamakta olduğunuz gazetenin haber/özeti kapsamıyla sınırlı bir biçimde öğrenmeye mecbur kalayım?.. Ama bizim ulusça sorunumuz işte bu noktada düğümlenmektedir: Türk insanı, aydınıyla, karanlığıyla… “Sorgulama” yöntemini yaşamına henüz geçirmemiştir!.. İşte Türkiye üzerinde oynanan oyunların güç aldığı beyaz etimiz bu noktadadır… Düzenlenen tertipler, simetrik-asimetrik bütün savaş senaryoları, hepsi ve her biri… İşte bu zaafımızı temel alarak kurgulanmaktadır… Türkiye insanının temel eksikliği, öncelikle, “soruyu sormamak”tır… Soramamaktır!.. Ve işte bizler, oluşturduğumuz sitenin adını bu nedenle, http://www.soruyusormak.com'/’ olarak belirledik. Çünkü inanıyoruz ki, soruyu sormak, aydınlık düşüncenin ilk adımıdır… Gerçeğin ilk basamağıdır.

http://www.soruyusormak.com/ http://www.dnm-ler.com/
 
Toplam blog
: 913
: 485
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

1942 yılının Şubat ayında Bursa'da (Mehmet Kemalettin'den olma, Emine İffet'ten doğma olarak) dün..