Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Soslu Acı Biber

Soslu Acı Biber
 

Merhaba,

Genellikle yaz yemeği sayılan soslu biberi, şayet yazın kıpkırmızı, olgun, lezzetli domateslerini muhafaza ettiyseniz, her mevsim yapabilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok kolay. Biberlerin kızartılmadan pişirilmesi de kendisini hemen hafif yemekler statüsüne sokuyor ve huzurla yemenize neden oluyor. Sadece kontrolü kaybedip fazla ekmek yedirmesine engel olmanız yeterli :)

Malzemeler: Acı biber, sarımsak, domates, zeytinyağı ve tuz.

Yapılışı: Biberleri önce yıkıyorum, baş kısımlarını  kesip, ikiye veya üçe bölüyorum. 13- 15 biber yeterlidir. Doğranmış acı  biberleri tencereye atıyorum. Üzerine 4 olgun domates rendesi (yazdan saklanmış) 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak rendesi ya da ufak doğranmış, 1 çay kaşığı tuz ile hiç su koymadan pişiriyorum. Biberler pişip, suyunu çekince olmuş demektir. İştah açıcı ve acıyı sevenlere güzel bir meze.

Afiyet olsun.