Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Soslu kılıç nasıl yapılır?

Soslu kılıç nasıl yapılır?
 

dünyanın en estetik balıklarından eti harika,fevkalade hareketli bir okyanus balığı


600 gram Kılıç balığını balıkçıdan alırken, balığın derisini yüzdürünüz, kılçıklarından ayırttırınız ve lop et halinde tatlı su altında iyice yıkayınız ve bir süzgeçte 10 dakika bekletiniz. Dilimler halindeki bu lop eti düz ve geniş bir tabak içerisine tek kat olmak üzere diziniz. Diğer tarafta, ayrı bir kapta 5 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 limon suyu, bir miktar tuz vede bir miktar taze kara biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdiriniz. Daha sonrada 150 gram kaparileri, 250 gram yeşil zeytinleri vede 15 adet defne yapraklarını balıkların üzerlerine yerleştiriniz. Nihayetinde Tabağı folyo ile örtünüz, serin bir ortamda sosunu emmesi için 7-8 saat bekletiniz. Bu zaman sonucunda Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun




 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..