Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '11

 
Kategori
Seçim
 

Sosyal Demokrasiye dönüş sinyalleri

Sosyal Demokrasiye dönüş sinyalleri
 

Genel Seçimlere hemen hemen 1 hafta kala, siyasi partiler son viraja girmek üzere. Bu son hafta seçmenler için karar aşamasında önemli bir dönem. Elbette gürültü kirliliğinden bahsetmiyorum. Liderlerin ortaya koyacağı performans çok önemli. Halka sunacakları politikalar ve çözüm önerileri seçim sürecinde insanları etkilemektedir. 

Kemal Kılıçdaroğlu ile seçime giren yeni CHP zamanlarda olumlu tepkiler almaya başladı. Yenİ CHP diyorum çünkü 2007'de ordu ve statüko üzerinden siyaset yapan ve seçimi kaybeden bir CHP yok artık. Geçtiğimiz hafta açıkladıkları "Demokrasi:Eşit Yurttaş Özgür Toplum Raporu", Sosyal Demokrasi'ye dönüşü müjdeler nitilelikte. İnsan hakları temelinde bu tür politikalar izlendiği takdirde başarı kaçınılmazdır. Sayın akademisyen Sencer AYATA'nın bu raporda çok emeği geçtiğini unutmamalıyız. 

Emekçi kesimden de insanların partide yer alması, sosyal politkada da CHP için önemli bir avantaj oluşturmuştur. Sendikal hareketin önde gelen isimlerinden DİSK eski genel başkanı Süleyman Çelebi buna en güzel örnektir. 

CHP'ye mesafeli duran birçok yazar ve akademisyen, bu tür poltikaları olumlu yönde eleştirmeye başladı. Genel Başkan'ın 9 yıl sonra Diyarbakır'da miting yapması parti için önemli bir adımdır. Elbette Güneydoğu Anadolu'daki oy veren seçmen yapısı farklı olabilir ama en azından bu önemli bir aşama olarak düşünülmelidir. 

Seçimin nasıl sonuçlanacağını 12 Haziran akşamı öğreneceğiz bu konuda kesin bir yargıya varamayız. Umarım bu heyecanlı sürecin sonunda demokrasi kazanır. Neyse ki gürültü kirliliği sona erecek. 

 

 
Toplam blog
: 20
: 851
Kayıt tarihi
: 29.07.10
 
 

İzmir'de doğup büyüdüm. Tarih,arkeoloji, dış politika v.b. bilim alanlarına ilgi duymaktayım. Bil..