Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Sosyal Demokrat Belediyenin mafya tarzıyla esnafı hiçe sayan çelişkisi...

Sosyal Demokrat Belediyenin mafya tarzıyla esnafı hiçe sayan çelişkisi...
 

Sosyal Demokrat Belediyenin mafya tarzıyla esnafı hiçe sayan çelişkisi...

 

1483 Sokak, diğer deyişle Gönül Yazar Sokağının bulunduğu İzmir'in en popüler eğlence ve alışveriş merkezi Alsancak, her gün pıtrak gibi çoğalan günümüzün dev AVM'lerine rağmen İzmir Cemiyeti'nin 'sığınağı' ve her sosyal grubun 'buluşma noktası' olmayı sürdürüyor.

1483 Sokağın en göze batan işletmesi tenten'in işletmecileri Sinem ve Burak'ın sıcak sımsıcak beden dilleri sanki mekanı aydınlatıyor bizleri Akdeniz kıyılarında bir Portekiz kasabasına götürüyor.

Hemen aklıma rahmetli Dario Marino'nun buram buram İzmir nostaljisi kokan küllenmiş aşkları canlandıran 'Deniz ve mehtap sordular seni, neredesin diye' başlayan şarkısı tenten'e çok yakışır jenerik müziği olabilir diye düşündüm.

Ne dersiniz?

Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Ali Çetinkaya Bulvarını halkın yararına öncelik tanıyan bir anlayışla yeniden düzenlemiştir.

İşletmeciler talep ettikleri ticari alanın kullanımı için 'izin belgesi' almalarına rağmen; Zabıtanın orantısız güç kullanımı ile karşılaşmışlardır. Dün işyerine gelen Sinem ve Burak gördükleri karşısında şoke oldular, şaşırdılar, gördüklerine inanamadılar.

Sanırım gördüklerine bir Orta Afrika ülkesi olan Cibuti Cumhuriyeti'nde bile karşılaşmak mümkün değildir.

Sanki 1920'ler Chicago'sunda esnafı haraca bağlayan mafya üyelerinin yarattığı terör, kullandığı şiddet sonucu 6.9 şiddetinde bir deprem tenten'i tarumar etmiş, yer yerinden oynamıştır.

Sosyal Demokrat bir partinin temsil ettiği Belediye Başkanlığı'nın ortaya koyduğu 'ticari kaos' halkın yararına olmadığı gibi, ticarete engel oluşturacaktır.

Ülkemizde her gün yüzlerce işsiz genç sokaklarda volta atarken, henüz ticarete başlayalı bir yıl olmamış 20'li yaşlarında girişimci iki genci özendirmek yerine politikası bezdirmek olan bir Belediye Başkanlığı 'sosyal demokrat' olamaz!..

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..