Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal Medya ile Hayatın Akışı

Sosyal Medya ile Hayatın Akışı
 

Sosyal medya, günümüzde ilerleyişini hızla sürdürürken kullanılış açısından aktif ve doğruluğunu incelemek gerekir. Sürekli gelişen ve teknolojiye uyum sağlayan bir kitlenin olduğunu göz ardı etmek mümkün değil. Peki bu kitlenin en büyük kısmını kimler oluşturuyor, sosyal medya da neler oluyor?

Google +

Mail ve kişisel bilgilerin ön planda olduğu, insanların daha çok kendini tanıtmak için kullandıkları bu araç şimdilerde blog yazma ve blogger olma yolunda ilerleyen kişilere yön vermektedir.

Gmail grubu olarak mail anlamında uzun süredir kişisel bilgilerinde dahil olduğu kullanımların hızla gelişerek öz geçmişlerde, biyografilerde ve bloglarda görülme yüzdesi artmıştır. İletişim kurmak istediğiniz herkese rahatlıkla ulaşabildiğiniz ve hakkında detaylı bilgilere sahip olabileceğiniz bir araçtır. Ayrıca hassasiyet göstergesi olarak izinli paylaşımları da dikkate alıyor olması kullanıcısının artışına sebep olmaktadır.

Facebook

Neredeyse yeni sosyal medya araçları yüzünden kullanıcı kaybına uğrayacağı konuşulan Facebook, tam tersi hareket ile kendini günden güne geliştirerek evrensel yerini korumaya devam ediyor. Kullanıcılarına sunduğu bir çok paylaşım kolaylığı sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun hiç bir aksama yaşamadan iletişim kurabilmenizi sağlar.

Ayrıca kendi yaşantınız ile ilgili insanlara gerektiği kadar bilgi vermenizi, onlarla paylaşımlarda bulunmanızı ve haber edinme aracı olarak da kullanılmaktadır. Her gün gelişen yapısı ile teknolojiye hızlıca adapte oluşu her geçen gün daha da günümüze uyarlı hale gelmiştir.

Twitter

Facebook’un hemen ardından bütün ülkelerde hızla kullanılmaya başlanmış olması ile ün kazanan Twitter, insanların anlık yaşadıkları olayları, duyguları ya da görsel paylaşımlarını aktardıkları bir araç haline gelmiştir. Dikkat çekici yanı ise, aslında kısıtlamalardan hoşlanmayan insanoğlunun bu uygulamada ki karakter kısıtlamasına dikkat etmeden ve rahatsız olmadan hayatlarının her anlarını paylaşmaya özen göstermeleri olmuştur.

Twitter, çok eski bir geçmişe sahip olmamasına rağmen her gün ayrı bir yeni uygulaması ile insanların dikkatlerini çekmeye devam etmektedir. Fotoğraf, video ve Gif gibi bir çok etkinlik sunması ile eğlenceli halini de sunmaktadır.

İnstagram

Görsellik gösterisi olarak tarifte edebiliriz aslında. İnsanların hayatlarına dair görsel anılarını tanıdıkları insanlar ile paylaşarak insanların üzerindeki beğeni potansiyellerini arttırıyorlar. Her geçen yeni tanımlanan özellikleri ile hızla büyümesini sürdürmek ile beraber iletişim kurmak amacı ile de kullanılmaya başlanmıştır.

Fotoğrafların renklerine uygulanan filtreler ile daha hoş görsellikler oluşturulması sebebiyle de fazlaca talep görmektedir.

Tumblr

Kullanılan ülkelere göre etki alanın yüzdesi değişim gösterse de aslında en aktif kullanılan sosyal medya olması gerekmektedir. Hem görsel hem de yazınsal olarak tanıdığınız ya da tanımadığınız insanlar ile iletişim kurmanızı sağlayan bu medya özellikle kişilerin hassas bilgilerine ihtiyaç duymadan hangi ülkede olursa olsun bütün üyeleri ile iletişim kurulmasını sağlamaktadır.

Ayrıca görsel paylaşımlarının sürekli saklanabiliyor olması da insanların beğendikleri her gönderiyi rahatlıkla saklayabilmelerini sunmaktadır.

Pinterest

Bir bakıma blog sitesi olarak kullanım oranı gösterse de paylaşım uygulaması olarak da kullanılmaktadır. İnsanların ilgi duydukları alanları listeleyerek ulaşımı ve kendilerini ifade etmeleri daha kolay bir ürün oluşturmaktadır.

İlgi duyduğunuz bütün alanlar hakkında takipte bulunabilir, kendi blog profilinizi oluşturarak beğendiğiniz beğeniler ile beraber harmanlayarak yeni sayfalar yaratabilirsiniz.

Snapchat

Uygulamanın adından anlaşılacağı gibi kullanımı aslında insanların iletişim kurmasını sağlamaktadır. Ancak asıl amacı insanların kısa süreli hatta anlık fotoğraf ve videolarını insanlara göndererek onlarında eğlenmelerini sağlamaktır.

Oluşturduğunuz kişisel profiliniz, listenizde bulunan arkadaşlarınız ile görsellik bazında eğlenceli anlar yaratmanıza yardımcı olmaktadır. Günden güne geliştirdiği ve yeni özellikler eklediği uygulamanın bu sıralar takipçi sayısı bütün uygulamalara göre hızla artış göstermektedir.

Linkedin

Sosyal medya uygulamasına göre kullanım amacı tamamen kişilerin iş durumlarının paylaşıldığı, öz geçmişlerinin ve iletişim bilgilerinin bulunduğu bir sitedir. Buradan insanlar yaptıkları, yapmak istedikleri işleri belirterek bir bakıma hem iş alanlarında daha fazla insanla iletişim kurmalarını hem de kendilerine uygun sektörlerde çalışan kişiler ile bağlantı kurarak kendilerine iş bulmalarını sağlamaktadır.

Aynı zamanda şirketlerinde kullandığı bu platform, personel bulmak içinde kullanılmaktadır.

Sosyal Medya Kullanımı

Günümüzde insanlar yüz yüze iletişim kurmaktan çok sosyal medya da iletişim kurmayı, paylaşımda bulunmayı tercih ediyorlar. Yaşamları ile ilgili yazılı ve görsel bütün anlarını insanlar ile paylaşarak büyümeyi ve bundan keyif almayı öğrenen bütün toplumların vazgeçilmesi haline gelmiş durumdadır, sosyal medya.

Kullanımı konusunda çok fazla istatistik çıkarılmış olsa da yaygınlığı her geçen gün daha fazla gözle görülür hale gelmektedir keyifli zamanlar geçirmek adına kullanılıyor olması ya da haberleşme kanalı olarak görülüyor olması amacını aşmadığının göstergesi oluyor.

Doğru Kullanımın Faydaları

Evet, sosyal medyayı çok fazla kullanan gruplar olsa da bu uygulamaların amacını aşmadan doğru kullanılıyor olması daha önemlidir. Örneğin; uzun süredir merak ettiğiniz ve araştırmasını yürüttüğünüz bir konuya kaynak bulmak için kullanabilirsiniz. Özellikle yazınsal paylaşımları fazla olan uygulamalar hayatınızın kolaylaşmasını sağlayacaktır.

Çoğu zaman sadece eğlenmek, insanlara kendinizden haber vermek için kullanılıyor olsa da mutlaka gerçek amaçlarını da göz önünde bulundurarak daha faydalı hale getirebilirsiniz.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..