Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Sosyal Medya Kullanıcılarının Dikkatine!

Sosyal Medya Kullanıcılarının Dikkatine!
 

Geçmişte insanlar otobüs duraklarında, toplu taşıma araçlarında kendi düşünceleriyle baş başa kalırlar, öyle yolculuk yaparlardı. Ta ki…Akıllı telefonlar ve sosyal medya çılgınlığı başlayana kadar…Artık bu yoldan dönüş olmayacağı kesin de, bu yolda yapılan bazı yanlışlıkları da göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum.

İstediğiniz kadar sosyal medyaya bulaşmamaya çalışın, en azından telefon rehberinizdeki arkadaşlarınız size whatsapp’tan ulaşıyorlar,  kurdukları gruplara dahil ediyorlar, isteseniz de istemeseniz de, fotoğraflar, videolar ve mesajlar gönderiyorlar. Göndermesine gönderiyorlar da, bu mesajların içeriğini doğru dürüst okumadan paylaşıyorlar. Bunlarla ilgili iki örnek vermek istiyorum.

Ateistin  biri Kuran-ı Kerim’i eleştiren, eleştirmenin de ötesinde dalga geçen,  özellikle Kuran’da adı geçen köleliği de kapsayan  bir dizi maddeyi paylaşmış. Bunu neden paylaştığını sorunca, “Bana geldi, ben de paylaştım.” diyor. Eğer bu konuda en ufak bilgisi olsa, Kuran’daki  ayetlerin üçte birinin İslamiyetin doğduğu zamanla ilişkili olduğunu anlardı. Böyle mesajlar paylaşarak, hem insanların aklını karıştırıyor, hem de günaha giriyor.

Başka bir örnek, adamın biri ülkemizin köklü kuruluşlardan birinin varlıklarını yurt dışına kaçırdığını ve bankalarla görüşerek borçlarını 10 yıl erteletmek üzere görüşmelere başladığını yazıyor. Aslı astarı olmayan bu haber sosyal medyada hızlı yayılıyor ve o kuruluşun  hisse senetleri  hızla düşüyor.  Ben şimdi uydurma bir haber yazıp, A bankası batıyor diye bir haber yaymaya çalışsam, onu da bir çok kişi paylaşsa, sonucu düşünebiliyor musunuz? . Böyle haberleri yaymak tamamen suç unsuru. Ve bunların hapis cezası var. Ama gelin de bunu insanlara anlatın.

Bazı mesajları Twitter’da bile reteweet etmek suç sayılmakta olup, bunları paylaşanların başlarının derde girdiğini de zaman zaman görüyoruz.

Sosyal medya kullanıcılarından ricam, kendilerine gelen mesajları anlamadan, dinlemeden, gerekli araştırmaları yapmayan paylaşmamaları. Böyle yaptıklarında hem maddi hem de manevi bakımdan zarara uğrayabilirler. Benden söylemesi….

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..