Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '18

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal Medya Ne Yapıyor

Sosyal Medya Ne Yapıyor
 

İnsanların pek çok konuda görüşleri vardır. Siyaset, din gibi toplumsal kurumlar, evlilik, boşanma gibi toplumsal olgular, hemen hepimizin hakkında görüş sahibi olduğu konulardır. Elbette herkesin görüş sahibi olduğu bu popüler konularda “neyin iyi olduğu” sorusuna yanıt olarak farklı yanıtlar verilir. İnsanların bu yanıtlarından oluşan dünyaları onların “hayat görüşünü” oluşturur. Peki hayat görüşlerimiz gerçekten de hepimizin düşünerek oluşturduğu rasyonel, yani akla uygun ve mantıklı çıkarımlardan mı oluşmaktadır? Bazen hayır, bazen evet.

Sosyal Medya mı? Bizi kısıtlıyor! yaksa biz mi...

Bizi bu kadar etkisi altına alan ve hızla gelişen teknoloji, bizi geliştirirken bir yandan tembelleştiriyor. Örneğin; markete gitmeden uygulamalar üzerinden sipariş verebiliyor ve çiçekçiyi ayağımıza çağırabiliyoruz. “Sosyal” medya, sosyalliğimizi kısıtlamaktan ziyade iletişimimizi bitiriyor. Birbirimizle konuşamıyoruz, birbirimizle anlatmak yerine profillerimizde durumlarımızı güncelliyor, dinlemek yerine paylaşılan durumları beğeniyoruz, kopuyoruz birbirimizden. Aslında sosyal medya bizi değil, biz insanlara karşı gün geçtikçe kendimizi kısıtlıyoruz.

İletişimimiz bitiyor, birbirimizi anlamıyoruz. İnsanlardan, hatta bazen insanlıktan uzaklaşıyoruz… yani yalnızlaşıyor, etki edilebilir bir duruma geliyoruz. Kısası gerçek yaşamdan izole oluyoruz…                                     

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..