Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '16

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal Medya nedir?

Sosyal Medya nedir?
 

İnternetin evlerimize girmeye başladığı dönemlerde, bilgi web teknolojilerini kullanabilen kişi ve kurumlar tarafından web siteleri üzerinden sunuluyordu.
Web siteleri genellikle dijital gazete niteliğindeydi. Kullanıcılar dizinler ve arama motorları gibi araçlarla bilgilere ulaşıyor, ancak etkileşime giremiyordu.
 
Geleneksel medyaya benzer şekilde tek yönlü bilgi paylaşımının hakim olduğu bu dönem Web 1.0 olarak adlandırılmaktadır.
 
Ardından bloglar ve wikiler gibi kullanıcının da katılımını mümkün kılan web sitelerini ortaya çıktı. İnternet erişimin yaygınlaşması, talep edilen bilginin artması ve içeriğin kullanıcılar tarafından zenginleştirilmeye başlamasıyla Web 2.0 olarak adlandırılan yeni dönemin kapıları açıldı.
 
“Web 2.0, web hizmetini iyileştirmek amacıyla ziyaretçilerin siteye katılımını sağlamak, yine aynı amaçla diğer sitelerle ve ziyaretçilerle işbirliği yapmak fikrine dayanan bir akımdır.”
 
Kullanılabilirliği arttıran iyileştirmeler , kitlelerin içerikleri etkin bir şekilde takip edebilmesini ve katkıda bulunabilmesini kolaylaştırdı. Paylaşımlar arttı ve etkileşim hızlanmaya başladı.
 
Kullanıcıların arkadaşlarıyla bağlantı kurabilmesini, ilgi alanlarını, hedeflerini, ilişkilerini paylaşabilmelerini sağlayan sosyal ağların yaygınlaşmasıyla Web, her kesimden kullanıcıya hitap eden bir yaşam ve varlık alanı haline geldi.
Sosyal medya bugün, Web 2.0 teknolojileri ile inşa edilen, her kullanıcının aktör haline geldiği medya sistemleri ve bu sistemlerdeki bilginin bütününü temsil eden bir kavramdır.
 
kutlu.xyz - 2015
 
Toplam blog
: 3
: 97
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

Çoğunlukla zararsız gezegenin idealist mensubu. Sanatıyla gündeme gelmek isteyen esnaf. Zerafet s..