Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '16

 
Kategori
Teknoloji
 

Sosyal medya uzmanı kimdir anlatsana biraz

Sosyal medya uzmanı kimdir anlatsana biraz
 

Gün geçtikçe yeni meslek grupları karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi ve önemlisi Sosyal medya uzmanlığı.  Sosyal medya uzmanının ne iş yaptığını açıklamak gerekirse şunu söyleyebiliriz; Elinde ki verilerle markanızı, internet, mobil ve diğer interaktif ortamlarda temsil eden ve maksimum fayda sağlamaya çalışan kişidir. Dijital dünyada markaların rekabet edebilmesi için dinamik olmaları gerekmektedir. Sosyal medya uzmanları tam bu noktada devreye girer. Sosyal medyanın içinde yaşayan, tecrübeli ve tam donanıma sahip kişilerdir.   Dikkat! Sosyal medya uzmanları ne grafiker ne web tasarımcı ne de yazılımcıdır. 

Yeni trend bu mesleği yapmak için diploma gerekmiyor, fakat bunu söyledim diye ve biraz facebook, twitter, instagram cart curt biliyorsunuz diye hemen ben sosyal medya uzmanıyım demeyin lütfen. Bunların yanı sıra sosyal, yenilikleri takip eden, iletişime açık, Pazar bilgisi olan ve sektörde ki gelişmeleri takip eden bireyler olmalıdırlar. Üniversitelerde ve eğitim merkezlerinde Sosyal Medya Uzmanlığı adında eğitimler var. Bunlara katılarak marka yönetimi, pazarlama, sosyal medya raporlama, mobil pazarlama, kriz yönetimi gibi eğitimler alıp mesleğe ilk adımı atabilirsiniz. Bu meslek firmalar ve kişiler tarafından tam olarak benimsenemese de ileri ki günlerde sıkça duyacaksınız.

Nerede çalışır bu sosyal medya uzmanı?

E-ticaret sitelerinde rahatlıkla iş bulabilirler. Bunun yanı sıra devlet kurumlarından  özel kurumlara kadar hemen hemen her yerde iş kapısı açıktır bu mesleğe. Dijital dünyaya adım atmak isteyen her kurum, en az bir sosyal medya uzmanına ihtiyaç duyar. İhtiyaç duyulan kişi neden siz olmayasanız?

Sosyal günler..

 
Toplam blog
: 5
: 117
Kayıt tarihi
: 26.11.13
 
 

Blogger, teknoloji sever. ..