Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sosyal medya yalanları

Sosyal medya yalanları
 

www.aliozdemir.net


Son bir kaç  yıldır Facebook ve Twitter adlı iki site ülkemizde pek yayıldı, pek popüler oldu. Facebook sayfası olmayan insanımız ve şirketimiz kalmadı. Varsa da yoksa da Facebook… İnsanlar 24 saat ne yaptıklarını buraya bildirme ihtiyacı duyar oldular.

Fotoğraflar, filmler, şiirler, hikayeler, anılar, şakalar, yalanlar, reklamlar arasında boğulur olduk.

Medyumlar, falcılar, yaşam koçları, gurmeler, ot-çöp uzmanları, bal / tek taş yüzük / cep telefonu / tablet / dinleme cihazı / cinsel ilaç satıcıları buraları mesken edinir oldular.

Sosyal medyada en çok üzüldüğüm hususlardan birisi siyaset, tarih, bilim ile ilgili yalanların alabildiğine yoğun biçimde dağıtılıyor, takip ediliyor olmasıdır.

Birisi gerçek olmayan, karalama, iftira içeren tarihsel yalanları kafadan sallıyor. Altına da İlber Ortaylı, Halil İnalcık, Yalçın Küçük, Soner Yalçın vb. gibi bir isim döşenip dağıtıma veriyor. Bunu okuyan bir çok cahil kitle doğru mu, yanlış mı diye düşünmeden paylaştıkça paylaşıyor…

Özellikle Atatürk’ü kötülemek, onu değersizleştirmek için yapılan paylaşımlara üniversite mezunu, okumuş, saygı duyulan meslek sahipleri bile inanıyor.

Sonuç olarak web üzerinde gördüğünüz her bilgiye inanmayınız. İnternetin yüzde 88’inin çöp bilgi olduğunu unutmayınız. 

Ali Özdemir

YAZAR-YAYINCI

Web: www.aliozdemir.net

E-posta: aozdemir53@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..