Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Diyetisyen Şengül Üre

http://blog.milliyet.com.tr/diyetinfo

23 Ağustos '19

 
Kategori
Beslenme
 

Sosyal Medyada Kilo Vermek

- Sağlık konusunda fenomen, blogger vb kişileri takip ediyorsanız bilgilerini uzmanlık alanlarını mutlaka teyit edin. Öncelikle sağlığınızla ilgili önerileri sağlık profesyonelleri ile iletişime geçerek kendiniz ve aileniz için almaya çalışın.

- Şartlarınız uygunsa en az 1-2 öğünü ( kahvaltı ve akşam yemekleri olabilir. )aile ile birlikte tv, cep telefonu,vb uzak sohbet ederek geçirin

- Sosyal medya ağları olmadan aileniz veya arkadaşlarınızla sosyalleşmek , sipariş verilen bir yiyeceği paylaşmak ,sosyal ağlarda zaman geçirken tüketeceğiniz bir yiyeceği tek başınıza tüketmekten daha aza enerji almanıza yardımcı olur.

- Yemek yiyeceğiniz alanın masa vb olmasına gayret edin. Oturarak Tv, bilgisayar cep telefonundan uzak olarak tüketeceğiniz tabağınızdaki yemek hem duygularınızı hem beyninizi hem bedenizi doyuracaktır.

- Sosyal medyadan,cep telefonu, bilgisayar vb uzak kalarak tüketeceğiniz yemek farkındalığınızı arttırarak ve tüketeceğiniz miktarı kontrol etmenizi sağlayacaktır.

- Tabağınızdaki yemekle ilgilenmek doygunluğunuzu arttırırken porsiyon kontrolünüzü sağlar. Extra porsiyon yemek, içecek vb tüketmenizin öüne geçer ve fazladan enerji almanızı engeller.

- Kendi yaşam biçiminizdeki davranış değişiklikleri kilo verme hızınızı arttırken Sosyal medyada filtrelenmiş resimler vb ile ;kendi hayatınızı, yemek yapma, sunma, yeme şeklinizi kısacası hayatınızı kıyaslama çabanız motivasyon bozukluğu vb sebebiyet vereceğinden kilo alma hızını arttırır

- Sağlık ve beslenme konusunda bilgi kirliliğinden , gerçeği yansıtmayan hızla kilo verdirmeyen ama arttıran beyanlardan uzaklaşın. Konunun uzmanları tarafından  sizin için, size özel planlaşmış, ilaç ve beslenme tedavisi vb ile sağlık sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışın. .

- Övülmek, beğenilmek, ilgi odağı haline gelmek isteyen bireylerin verdiği yanlış sağlık, beslenme, zayıflama ve kilo alma beyanları sizin sağlığınızı elinizden alabilir. BU NEDENLE HERHANGİ BİR SAĞLIK SORUNUNDA VEYA ZAYIFLAMA, KİLO ALMA, İNSULİN DİRENCİ VB MUTLAKA KONUNUN UZMANLARINDAN YARDIM ALIN.

 
Toplam blog
: 62
: 98
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

1991 Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Diyetinfo-Diyetisyen Şengül Üre. Sağlıklı beslenme ile zayıf..