Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '15

 
Kategori
Pazarlama
 

Sosyal medyada kurumların iletişim stratejileri

Sosyal medyada kurumların iletişim stratejileri
 

Web 2.0 teknolojisiyle birlikte sanal ortamdaki iletişimin interaktif gerçekleşmeye başlaması sosyal ağlara yönelen tüketicilerin her an kurumlar hakkında olumlu ya da olumsuz görüşlerini bildirmeye başlamaları ve bu görüşlerin ışık hızıyla yayılıp kanaat oluşturması ile birlikte pazarlamanın kuralları değişti. Artık pazarlama faaliyetlerinde yüksek bütçeli Tv reklamları, gazete ve açıkhava reklamlarının yanı sıra daha uygun maliyetlerle kurumların sanal ortamda iletişim kurmaları kurumlar için de avantaj oluşturmaktadır. Öyle ki sanal ortamda pazarlama faaliyetlerini gerçekleştiren kurumlar, müşteriler ile sürdürülebilir bağlar elde etmekte ve rakiplerine karşı avantaj elde etmektedir. Sanal ortamda aktif olan markalar, tüketiciler ile kurdukları bu köprüyle birlikte tüketici/müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayarak “marka elçileri” elde etmektedir.

Günümüzde sosyal medyada pazarlama iletişimi denildiğinde; kurumlar tarafından akla gelen yöntemler, sosyal ağlarda kurum kimliğini oluşturup kullanıcıları takip etmek ve kendini takip ettirecek yöntemler bulmak ya da  viral pazarlama yapmak gibi sıralanmaktadır. Oysa sosyal ağlar ve sosyal medya birleştiğinde sunduğu imkânlar kadar riskleri de olan bir platformdur. İletişimin bugün olduğu gibi; sosyal ağlarda aktif kişilerin yönlendirmesiyle değil, hem iletişim konusunda hem de sosyal ağlarda deneyimli ekipler tarafından yönetilmesi gerekmektedir.

Sosyal ağlarda yapılan iletişim, mutlaka kurumun iletişim stratejileri ile paralel bir şekilde uzun dönemli olarak planlanmalıdır. Planlama öncesinde ise; mutlaka geçmişe yönelik bir araştırma yapılarak kurumun veya markanın sosyal ağlarda nerede durduğu belirlenmelidir.

 Zeynep ÖDEN

 06.12.2013

 
Toplam blog
: 40
: 372
Kayıt tarihi
: 09.09.14
 
 

Balıkesirliyim. Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde lisansımı, Marmara Üni..