Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Sosyal Medyada yaşanan gerilim…

Sosyal Medyada yaşanan gerilim…
 

msn den


Sosyal medyadaki gerilim        

Bu günlerde sosyal medyada tartışmaların seviyesiyle birlikte, tartışma konusu yerine kişiler ve olayların özrü konuyu yere düşürdü.

Her konuşan; kendi eksik doğrusunu, esas doğru olarak dayatarak, hoşlanmadığı şeyi yereyim derken, kişileri veya olayları merkeze alıp hoşlanmadığı konuyu tartaklamaya çalışıyor.

Oysa her mevzuda olduğu gibi; bu mevzuda da kişiler kendi savunularını, benimsemediklerine aidiyeti olanların eksikleri ve yanlışları üzerine oturtmaları seviyeyi düşürür.

Biri İslam dinine inanmış, kendi inandığı ile çevresini okumaya, tanımlamaya ve algılamaya çalışıyor. Bir diğeri onun bu yaptığının yanlış olduğunu düşünüyor ve bu düşüncesini kişinin olayıyla irdeliyor. Oysa kişi inandığı sistemi kendi algılama yeteneği kadar yaşamına uygulayabilir. Bu nedenle onun yaptığı kendisi ile ilgilidir ve sınırlıdır. Onun bu uygulaması veya kendini uydurduğu davranış, inandığı şeyin öyle olduğu anlamına gelmediği için, yapılan eleştiri veya yerme sadece o kişiyle yeren arasındaki bir husumetten başka bir şey olamaz.

Sosyal medyanın sınırsız özgürlüğü karşısında şaşkına dönen insanlar, aslında bu kadar çok hassas ve bilimsel konularda bile bile yanlış yaparak, içlerindeki davranış bozukluklarını dışa vuruyorlar.

Sorun sadece kişilerin kendi çevrelerindeki içe dönük algılama sorunsalını, o çevre ile sınırlı ufukla açıklamaya çalışmalarıdır.

“Ben en doğru biliyorum” takıntısı hiçbir şey bilmediğinin çığlığıdır.

Kimse benim gibi düşünmek ya da yaşamak zorunda değildir. Sosyal medyada yaşanan bu gerilim ve alabildiğine özgürlüğün alabildiğine edepsizliğe dönüştüğü gidişatın, toplumsal yaşama yansımaları ortaya çıkmaya başladığında herkes katkısından dolayı pişman olacak.

 
Toplam blog
: 191
: 540
Kayıt tarihi
: 01.06.08
 
 

Yerel bir gazetede yazıyorum. Okumayı severim, şiir okumayı severim. Emekli işçi olarak sosyal ak..