Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '18

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal Medyanın Gücü ile Sitenizin Hiti Nasıl Arttırılır?

Sosyal Medyanın Gücü ile Sitenizin Hiti Nasıl Arttırılır?
 

sosyal medya ve site


     Zaman ilerledikçe ve teknoloji geliştikçe, kolay bir şekilde insanlar kendi aralarında iletişimi daha rahat sağlamaktadır. Özellikle teknolojinin gelişmesi ve internet iletişimin yaygınlaşmasıyla herkes oturduğu yerden kullandığı cihazlarla dünyanın öbür ucunda ki biriyle anında iletişime geçebilmektedir. Bu da demek oluyor ki siteler üzerinden, internet buluşma noktalarından insanlar dünyanın neresinden olursa olsun o siteyi görebilmekte, izleyebilmekte ve takip edebilmektedir.

     İnternetin yaygınlaşmasıyla ve insanların oturduğu yerden ya da nerede olursa olsun internet üzerinden iletişime geçebildiği bu dönemde, özellikle sosyal medya insanlar üzerinden çok aktif bir rol almaktadır. Paylaşımlar, videolar, fotoğraflar televizyondan önce internette, sosyal medya da dolaşmakta ve herkes anında görebilmektedir. Bu da demek oluyor ki takip edilen siteler ve yahut internet üzerinden paylaşılan bir veri anında herkes tarafından görülüp izlenebilmekte.

Sosyal medya dediğimizde aklımıza gelenler
     Sosyal medya dediğimizde aklımıza facebook, twitter vb paylaşım ve sohbet kanalları gelmektedir. Bu kanallar aynı zamanda yukarda bahsettiğimiz gibi herkese bir durumu, reklamı duyurmak için tercih edilebilecek en yaygın uygulamalardır. Neredeyse hepimizin facebook, twitter gibi aboneliklerimiz, üyeliklerimiz bulunmakta ve günde en az bir defa ziyaret etmekteyiz. Böyle olunca da kullanım alanı yaygınlaşmaktadır.

     Özellikle internet siteleri, bu kanallarda kendi sesini duyuyarak kendi reklamlarını yaparak sitelerini duyurmaktadır. İnternet siteleri içinde bağlantılı birbiri arasında köprü geçişi sağlayan sitelerde sosyal medya aracı uygulamaları hemen değerlendirmek istemekte ve kendi tanıtımlarını bu uygulamalara bağlamaktadır. Zaten bir site de bulunması gereken paylaşımlar neredeyse tamamıyla bu uygulamalarda da paylaşılabilir olduğundan, siteler kendi reklamlarını da bu platformlarda daha yaygın ve aktif şekilde uygulamaktadırlar.

En Popüler Reklam Alanı Sosyal Medya
     Sosyal medya neredeyse bütün haberlerin, paylaşımların, sohbetlerin, iletişimlerin adresi olduğundan, en uygun görülen reklam alanı olarak da görülmektedir. Bu da demek oluyor ki bu platformlardan kendi sitelerinin reklamını hitlerini arttırmanın en uygun yolu demek oluyor. Bu yüzden siteler, kanallar her zaman sosyal medyayı internetin reklam alanı olarak görmüş kendi sitelerine çekmenin, kendi sitelerini tanıtmanın en aktif ve faal olacağı saha olarak görmüşlerdir.

 

 https://www.blogacmak.com/sosyal-medya-ile-site-hit-arttirmak-icin-34-yontem/

 
Toplam blog
: 6
: 219
Kayıt tarihi
: 04.02.18
 
 

10 yıldan beridir bilişim sektöründe çalışıyorum. Blog ve web site yönetimi üzerine uzmanlaştım. ..