Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '15

 
Kategori
Deneme
 

Sosyal mesafe/İnsanların size bir metreden fazla yaklaşmasına izin vermeyin

Sosyal mesafe/İnsanların size bir metreden fazla yaklaşmasına izin vermeyin
 

Ama böyle yaklaşacaklarsa istedikleri gibi yaklaşabilirler!


Yani hani size bir şey yapmak isyeyen (mesela öldürmek isteyen) uzaktan da bunu yapabilir ama kişinin kişiye karşı güvenlik sınırı olmalı. Bugün geçerli algı neden yapsın? Yani sebebe bakılıyor. Bir sürü neden olabilir. Hiç neden olmayabilir de.

Kişilerle aranızda mutlaka güvenlik sınırı olmalı. Ama böyle olmaz ki, sevdiğimiz var, annemiz, babamız, çocuğumuz... Onlara nasıl mesafeli durun diyebiliriz? Yatağınıza aldığınız, doğurduğunuz ve sizi doğuran elbette farklıdır.

İşte bunlarda istisna olarak duruma bakılır; oğlum dengesizse ihtiyatlı olurum. Yolda belde tanımadığınız kişilere sarıldığınızı görüyorum. Bu yaptığınız insanlığın gereği değildir. Bir medeniyet davranışı olan tokalaşma işte bu nedenle icat edilmiş olmalı. Yarım metre senin kolun, yarım metre de onun kolu birbirinizden bir metre uzaktasınız. Yani güvenlik alanı tamam.

Sarılmış iki vücut güvende değildir. İnsanların birbirinden almak istediği şeyler vardır. Mesafesiz ilişkiler buna zemin hazırlar. Artı insanlar almak istediklerini normal şekilde isteyerek almazlar. Çünkü onların istediği sizin istemediğinizdir. Keza sarılarak öpüşme iki tarafın isteğiyle oluyorsa bunlar sarılsın. Ama hoş geldin, güle güle ya da bayram öpüşmeleri böyle değil. 

İnsanlar yakın mesafede sizi kontrol ederler. Sarılmalar masum değildir. O anda bir şeyler olabileceği gibi muhtemel olacakların süreci de o an başlayabilir. Çünkü insanlar birbirlerine dost değildirler. Keza sosyal mesafe hastalık yapma riski taşır. Bilmediğiniz ve saklamaya çalıştığınız eksikliğiniz ya da ayıbınızın görülüp anlaşılmasına neden olur.

Farklı cinstekilerin sarılmaları çok ciddi tahrik unsurudur. Ve tahrik olmuş kimselerin neler yaptıklarını biliyoruz. Bir insana sevginizi sarılmadan (deyim yerindeyse içine girmeden) de gösterebilirsiniz. Sarılmak dostluğun garantisi değildir; sarmaş dolaş olan kimselerin birbirlerini öldürdükleri çok görülmüştür.

Yani bu bir sevgi işareti değildir. Malum biz sosyal düzenler getiriyoruz. Sadece sizin istedikleriniz ile sizinle işi olanlardan izin verdikleriniz size yaklaşabilecekler. Önüne gelen bırakın boynunuza sarılmayı yaklaşamayacak bile.  Sosyal mesafe gereklidir. Ben bazı kimselerin bana yaklaşmalarını, yakınımda durmalarını istemiyorum. Taşıt araçları da buna göre yapılacak. Adam hastalıklı, kokuyor, çok konuşuyor, çirkin tipini beğenmedim vs...Ben de onun için aynıyım. İnsanların en büyük rahatsızlığı bu. Görmek istediğimi ben gider görürüm. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..