Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Sosyal Rehabilitasyon

Rehabilitasyon engelliler için önemli. Tıbbi Rehabilitasyon Tedavi hizmetleri İlaç tedavisi fizik tedavisi ve gerekirse psikolojik tedavi. Engellilik doğuştan ve sonradan olabilir ama sadece bir organ kaybı olarakta değerlendirilmemeli o kaybın getirdiği bazı psikolojik sorunlar da olabilir hareketsiz yaşama bağlı olarak ta bedensel rahatsızlıklar olabilir. Özellikle sonradan engelli olanların uyum süreçleri biraz uzun sürebilir. İkincisi, Mesleki Rehabilitasyon. Engellinin mesleki formasyon kazandırılması süreci. Üçüncüsü de sosyal rehabilitasyon süreci. Yani toplumsal hayata katılım süreçleri.

Sonradan engelli olanları evden topluma kazandırmak epey zor bir süreç. Kendisiyle barışması durumunu kabul ederek kendini geliştirmeye ve hayatın içine katılması önemli. Bu yüzden geziler piknikler sanat ve kültür faaliyetleri ve en önemlisi meslek hayatına başlaması çalışması gerekir. İstihdam ayrı değerlendirilebilir.

Biz üyelerimizi eskiden sonbahar ve ilkbaharda pikniklere yazında denize götürürdük. Belediye araba verir güle oynaya gider gelirdik. Sonrasında Büyükşehir sadece spor kulüplerine araba vermeye başladı. Biz de tamam bize araba vermiyorsunuz siz bu faaliyetlere götürün denildi. Bir zaman evet Belediye götürüyordu o da zamanla azaldı. Yatsıca Adaya götürme devam ediyor ama orasıda çok uzak zaman zaman oraya gidiş gelişlerde de ufak tefek sorunlar yaşanıyor Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri engellilerin farklı faaliyetlere katılabilmeleri için destek olmalı derneklere araba vermeyeceklerse kendileri bu gezileri düzenlemeli.

Salih Arıkan, 

Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..