Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sosyal sorumluluk

Sosyal sorumluluk
 

SİVİL BİRLİKTELİK


Bu topraklarda yaşayan herkes sosyal sorumluluk taşımak zorundadır. Ancak insan ihtiyaçları; sırasıyla, doymak, giyinmek, barınmak olarak sıralanmaktadır. Bu ihtiyaçlarını karşılayamayan fertlerden nasıl olurda toplumsal sorumluluk bekleyebiliriz. Takip eden temel ihtiyaçlar ve haklar ise; eğitim, eşitlik, düşünce, inanç vs gibi devam eder gider.

Bunları bile edinemeyen geniş toplum kesiminden söz etmiyorum. Bütün bu ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra israfa varan harcama imkanlarına sahip toplumdan söz ediyorum.

Aydın olduğunu bilen, (aydın olmak için okuma yazma bilmek yeterlidir. Prof, Gazeteci,...vs olmakla aydın olmanın hiç ilgisi yoktur.) ama bu vasfını kullanmayan toplum kesiminden söz ediyorum.

Eşitlik ve demokratik haklardan söz edebilen ancak bu sözlerini aile sohbetlerinde, okul kantinlerinde, içki sofralarında ortaya koyan (şimdilerde bir de sosyal medya dahil oldu) toplum kesimizden söz ediyorum. Sizler aydın olduğunuzun farkına varınız ve bu topluma borcunuz olduğunu hatırlayınız.Kurtuluş savaşını hatırlayınız. Büyük Atatürk’ü hatırlayınız...Aydın oluşunuzun sebebini teşkil eden vasıflarınızı nereden edindiğinizi hatırlayınız.

Artık, toplumun aydınlanması, bilime, sanata, topluma, projeler üretmekle gerçekleşiyor. Bu ise sivil toplum faaliyetlerin içinde yer alarak ve bu alanda çalışarak mümkün.

İlgi alanınız ne ise, bilim, sanat, spor, çevre, hayvan, çocuk, yaşlı, kadın, vs…her ne ise, o alanda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarına katılarak ve çalışarak bu ülkeye ve topluma olan borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Artık sohbet ve ahkam kesme zamanı değil. Ya da elini taşın altına koyanların yanında kuru kalabalık oluşturarak kendinizi tatmin etme zamanı değil. Herkes taşın altına parmağımızı koyarak. Bir “STK” ya katılarak  hizmet etmeli. Hangi stk sizi ilgilendiriyorsa lütfen üye olunuz.

“STK” lar sizin günlerinizi saatlerinizi değil gönlünüzü istiyor. Varlığınızı, yanlarında olduğunuzu bilmek istiyor. Bu onlara güç ve moral verecektir. Artık düşünmeyin katılın.

Vaktiniz mi yok!

TV dizilerine ayırdığınız saatlerin dörtte birini bu işe ayırmak yeter de artar.

Bülent Selen

 
Toplam blog
: 89
: 985
Kayıt tarihi
: 09.07.10
 
 

Marmara Üniversitesinde  İşletme okudu. İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans yaptı.  Dış Ticare..