Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sosyalist Enternasyonal’e mektup: Atın CHP’yi

Sosyalist Enternasyonal’e mektup: Atın CHP’yi
 

CHP Sosyalist Enternasyonal’e hiç yakışmıyor onun için hemen atın aranızdan. O kadar çok sabıkası var ki:

1. CHP bağımsız bir devlet kurdu, Türkiye Cumhuriyeti’ni... Kurmasaydı Fransa’dan, İngiltere’den, İtalya’dan, Yunanistan’dan üye partilerinizin seçmenleri kendi topraklarında tatil yapacaklardı.

2. CHP, hala ülkesinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü sağlamak için uğraşıyor. Bunun bazı üyelerinizi (neyse ki sayıları çok değil) çok üzdüğünü biliyoruz.

3. Bazı üyelerinizin çok sevdiği bölücü-terörist örgüte bölücü ve terörist diyor ve karşı çıkıyor.

4. Türkiye’nin AKP’sinin eski solcu (sözde solcu) bir milletvekili size bir mektup yazmış ve CHP’yi atın demiş. Çok doğru demiş, hatta AKP’yi alın Sosyalist Enternasyonal’e.

5. 22 Temmuz seçimlerinde ırkçı ve aşırı milliyetçi (ve teröristlere terörist diyemeyen) partinin desteğiyle aday alan ancak her nedense onlara kendini pek sevdiremediği için seçilemeyen bir kişi de CHP’yi atın demiş. Hatta ailesi CHP’liymiş. İyi referansı var, dediğini hemen yapın. Hatta bu adayımızı destekleyen parti gözlemci adaymış, onu alırsınız.

6. CHP Kemalistmiş. Olur mu böyle şey, pek değerli bir yazarımız Kemalistleri sevmiyormuş. Ne işi var Kemalist bir partinin aranızda.

7. CHP ulusalcıymış. Sosyalist Enternasyonal’in tam üyesi olan Yunanistan’ın sosyalist partisi (Panhellenic Socialist Movement), PASOK kadar ırkçı ve milliyetçi değil diye atacaksanız hemen atın. Adı olmasa da görüşü "Pan" ile başlayabilecek partilerimiz var, onlardan dilediğinizi alabilirsiniz.

Diyelim ki CHP’yi attınız, şu partiler ne olacak? (1)

Yunanistan: Panhelenik Sosyalist Hareket, PASOK (Livaneli’nin arkadaşı Teodarakis’e sorun, nasıl bir sosyalist parti olduğunu)

İsrail: İşçi Partisi (Bilmeyenlere söyleyeyim, Filistin’de hergün haberlerde izlediklerimize sessiz kalan parti)

İngiltere: İşçi Partisi (Bilmeyenlere söyleyeyim, Bush’la işbirliği yapan parti)

Türkiye: DTP (Teröristlere terörist diyemeyen, hatta onlara arka çıkan parti. Sosyalist Enternasyonal’de gözlemci statüde de olsa ne işi var)

Sosyalist Enternasyonal kendini şöyle tanımlamış (2): “Sosyalist Enternasyonal, sosyal demokrat, sosyalist ve işçi partilerinin dünya çağında bir organizasyonudur. Halen bütün ülkelerden 159 siyasi parti ve organizasyonu biraraya getiriyor.”

Sosyalist Enternasyonal, 23. kongresi için “Küresel dayanışma – Bir fark yaratmak için cesaret” başlığıyla 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Atina’da toplanıyor. Kongrede 4 ana başlık görüşülecek: iklim değişikliği; barış ve anlaşmazlıkların çözümü; dünya ekonomisi ve göç sorunu. Gündem oldukça yoğun görünüyor, CHP’i attırmak ülkemizden jurnalcilik yapanlar için kötü bir haber, oradaki heyecanlı dostları yaygara yapacaklar ancak çoğunluğun ciddiye alacağını ve görüşmeye zaman kalacağını sanmıyorum.

(1) Member List: http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=931
(2) About us: http://www.socialistinternational.org/about.cfm

Ankara, 28 Haziran 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..