Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Sosyalist Rusya yeniden doğuyor

Sosyalist Rusya yeniden doğuyor
 

Putin, Rusya'yı eski günlerine kavuşturuyor. Batı, bundan korkuyor.


Rastlantıya bakın ki, Enver Paşa'nın gizlice Boğazlardan geçirip, Rus limanlarını bombalattığı iki savaş gemisi de bir ağustos ayında boğazlardan geçiyordu. İşte yine ağustos ayındayız ve NATO'ya bağlı savaş gemileri ile ABD savaş gemileri bizim boğazlarımızdan geçip, Karadeniz'e açılıyorlar. Ama, bu kez Montrö Anlaşması var. Bu anlaşma sınırları içinde savaş gemileri Karadeniz'e açılıyor.

İyi de ne oluyor? Gürcistan, ABD'ye ve NATO'ya güvenip saldırgan bir işgâl harekatına başlayınca Rusya buna "Dur" dedi. Gürcistan dinlemedi. Dinlemeyince de gerekli yanıtı aldı.

ABD, petrolden başka hiçbir bağlantısı olmayan Irak gibi bir ülkeyi tankla, tüfekle, bombayla işgâl ederken bu NATO ülkeleri nerelerdeydi? Ya Birleşmiş Milletler?

Şimdi Rusya eski Sosyalist günlerindeki güce kavuşuyor. Putin her ne kadar başkanlıktan çekilse de başbakanlığa devam ettiğinden güç hâlâ onda. Ve Putin, çok önemli ve çok ciddi bir devlet adamı. O, uzun zamandır ABD'nin eşkıyalığına karşı çıkan bir insan. Şimdi dünyanın dengesini yeniden kuracağa benzer. Nitekim, Rus Genel Kurmay Başkanı, Polonya'ya yerleştirilecek olan ABD savunma kalkan füzeleri için "Gerekirse nükleer silah kullanırız" dedi ve kullanır da.

Hiç kimse kızmasın Putin'in davranışı tam bir devlet adamlığıdır. Ülkesinin çıkarlarını savunmaktadır. Bizler içerden baktığımızda bu davranışları yadırgıyoruz. Çünkü, Mustafa Kemal'den sonra bir tek Bülent Ecevit böyle bir devlet adamlığı kimliği ile Türkiye'yi tanıştırmıştı. Fakat, özellikle son beş-altı yıldır bir aşağılık kompleksi politikasıyla Türkiye yönetiliyor. Bu politikanın ana düşüncesi ne? "Çözümsüzlük çözüm değildir" başka? "Ver kurtul" başka "Hep biz alttan alalım, her emre eyvallah diyelim".

Şimdi böyle bir siyaset içinde yaşayan bizler Rusya'nın gücünü, Putin'in kararlı devlet adamlığını görünce şaşırıyoruz ve yadırgıyoruz. Oysa Avrupa Birliği ülkeleri, NATO ülkeleri ve ABD bizim gibi naif düşünmüyor. Onlar korkuyor. Çünkü, Rusya, Putin'in sayesinde eski ve güçlü günlerine geri dönüyor. Rusya, kişilikli bir devlet adamının elinde yeniden doğuyor.

Kısaca, Rusya aslına dönüyor ve dünya dengeleri yeniden kuruluyor. Umarım Sosyalizm yıkıldı diye bizde ve dünyada sağına soluna kına yakanlar, Sosyalist Rusya'nın yeniden doğuşuna şapka çıkarırlar.

Şimdi, Karadeniz'e giden AB, ABD ve NATO savaş gemileri Gürcistan'a arka çıkmak için oraya gtmiyorlar. Sosyalist Rusya'dan korktukları için oraya gidiyorlar.

İyi de korkunun ecele faydası yok ki.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..