Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sosyosinema

Sosyosinema
 

eklektik yaklaşım


Georg Simmel'in sır konusunda söyledikleri parlemetoyu ayağa kaldırmıştı. Büyük grupların birbirine karşı mesafeli olması gerektiği ve herşeyini anlatmamasının ilişkinin devamı için gerekli olduğunu düşünüyordu.

Oysa toplumun içine doğduğumuz bilgisi temel alındığında 'Fil Adam'ın başına gelenler toplumun iyi bir kavram olmadığını ortaya koyuyordu. Fil adam üzerinden para kazanan insani nitelikler taşıyan canlı onu bir sır gibi saklayarak insanların merak duygularını kullanmaktadır. Toplum ortadan kalktığında bireyin toplumun içindeki davranışlarının yok olduğunu bilen seyirci bu sırra yönetmenle ortak olmuştur.

Fil adama kötü davrandığını ortaya çıkaran doktor için o adam artık toplum dışı bir varlık olmuş ve ona göre o adam fil adamdaki insaniyeti içinde barındırmamaktadır. Hastaneye yatırılarak tedavi edilmeye çalışılan fil adamın özü değil, diğer insanlar tarafından görünen yüzüdür.

İnsanlık kavramından uzak kalmış insanoğlu için fil adam bir idol niteliğinde olsa bile farklı olanın toplumdan ayrıştırılması fil adama olan önyargıların kırılmasını engellemektedir. Taa ki toplum tarafından kabul görmüş, benimsenmiş bir insanın fil adamla olan iletişimine kadar... O andan itibaren kalıp yargıların değişimi derinlemesine değil topluma ayak uydurmak, diğerlerinden farklılaşmamak içindir. Sır, bu anlamda diğerlerinden tepki almamak için saklanmaya devam edecektir.
 
Toplam blog
: 31
: 834
Kayıt tarihi
: 28.05.10
 
 

Herkese merhaba:) Gündelik hayatı mizahla birleştirmeyi seven bir psikolog olarak katılıyorum hay..