Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Southpark'ta El Kaide'nin kamikaze uçaklarında Türk bayrağı var

Southpark'ta El Kaide'nin kamikaze uçaklarında Türk bayrağı var
 

Southpark adlı animasyon dizinin 13 Ekim günü ABD'de yayınlanan "Jersey's Thing" isimli bölümünde kamikaze uçaklarının kuyruklarında Türk bayrağı olması tepki çekti.

Dizinin Konusu Şöyle: New Jersey'lilerin South Park'a taşınması ve sayılarının gittikçe artması üzerine kasaba sakinleri, Jersey'nin bir parçası olmamak için harekete geçiyor.

Bunun için İslami terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin'den yardım isteyen South Park halkı barikatlar kurarak Jersey'lilerin gelişini durdurmaya çalışırken Bin Ladin yardımlarına koşuyor.

Bin Ladin'in gönderdiği üzerinde Arapça yazılar bulunan kuyruğunda ise Türk bayrağı motifi yer alan uçaklar birer birer Jersey'lilerin üstüne intihar dalışı yapıyor. Bu arada uçakların birinde siyah bant takan pilotlardan farklı olarak kafasına üzerinde Arapça yazılar bulunan kırmızı bant takan bir pilot özellikle gösteriliyor.

Çok kalabalık şekilde bulunan New Jersey'liler üzerine dalış yapan uçaklar sayesinde düşman püskürtülüyor ve Usame bin Ladin kahraman ilan ediliyor. South park valisi büyük bir kongre salonunda Usame bin Ladin'i halka takdim ederken, sahneye yukardan iple inen bir terörist tarafından Bin Ladin öldürülüyor.

***

New Jersey'liler Amerika'ya sürekli olarak gelen ve sayıları gitgide artan Müslümanları temsil etmektedir. O kadar hızlı artıyorlar ki neredeyse ABD'yi ele geçirecekler. ABD müslümanların bir parçası olmamak ve onların egemenliğinden korunmak için düşünüp taşınıyorlar ve çareyi El Kaide Lideri Usame bin Ladin'i çağırmakta buluyorlar. Çok ilginçtir, müslümanların ABD'ye gelmesini engellemek için ve ABD'lileri bu beladan kurtarmak için Usame Bin Ladin çağırılıyor. Müslümanların yoğun olduğu bölgeye Kamikaze uçarkları dalış yapıp binlerce insanı öldürüyor. Bu yaklaşım 11 Eylül olaylarına değişik bir bakış getiriyor. Bu filmde Usame Bin Ladin bir terörist gösterilmiyor. Bir kahraman olarak lanse ediliyor. ABD'lilerin kahramanı.

Bu uçaklarda Arapça yazılar ve kuyruğunda Türk bayrağı var.

Southpark ABD'de muhalif bir yapı içersinde. Hatta belki de ayrılıkçı da sayılabilir. Burada Türk bayrağı İslam'ın sembolü gösteriliyor. Zaten dünyanın çoğu yerinde bu algı var. Bu bir zaaf gibi görülebilir. Oysa bu durum Türkiye'yi İslam'ın temsilcisi gösterme propagandasıdır. Eğer böyleyse yine sorun yoktur. Bu zaten Türkiye'yi yönetenlerin poitik olarak olmak istedikleri konumdur.

İşin daha ilginç tarafı Usame Bin Ladin ABD'lileri Müslümanlardan kurtaran bir kahraman. Oraya artık o kadar sık gelmemelerin sağlayan bir idol oluyor.

Halkın önünde vali Usame Bin Ladin'i takdim ederken ve herkes onu alkışlarken, ABD derin devletinin bir görevlisi sahneye iple inip onu kafasından vurarak öldürüyor. Bunu nerden anlaıyoruz, çünkü o sahnenin arkasında ABD bayrağı var.

Bir çizgi animasyon film dizisi için çok ağır konular bunlar, ancak bunların böyle dizilere konması, insanların aklından geçenleri marjinalleştirme operasonu olabilir mi? Muhalif gibi görünen yandaş olmasın Southpark'çılar...

NOT: Videoyu izlemek isterseniz link aşağıdadır.

http://video.mynet.com/habervideo/South-Park-ta-da-Turk-bayragi-vakasi/986846/07b4de60629a61e72d800611780d6cbe

 
Toplam blog
: 105
: 3914
Kayıt tarihi
: 05.11.08
 
 

İ. Ü. İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler 1989 mezunuyum. 1993'ten beri uluslararası fındık ..