Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Sow zamanı

Perşembe günü çok önemli ve zorlu bir maçta en önemli 2 futbolcusu sakatlanan Aykut Kocaman Webo'nun yokluğunda Semih'i, Gökhan'ın yerinede Topuz'u oynatarak belkide 3 sezondur elindeki en doğru kadroyu sahaya sürdüğü için en büyük tebriği hakediyor. Webo yok diye tek forvetli sisteme dönmeyerek herkesin iddia ettiği gibi korkak olmadığını göstermiş oldu.  Maça Bursaspor çok hızlı başladı ve 2. dakikada Bekir:'in ağırlığı sayesinde 1-0 öne geçti. Fenerbahçe yine Galatasaray'ın puan kaybettiği bir haftada acaba yine mi fırsatı tepecek diye düşünmeye başlayacakken Emre'nin mükemmel golü ile tribünlerdeki homurdanmalar kesildi. Golden sonra Fenerbahçe sağlı sollu ataklarla Bursa defansını abluka altına aldı. Sow ve Kuyt'ın istekli oyunları pozisyonları üst üste getirdi. Ancak Sow girdiği pozsiyonlarda biraz şansız biraz da beceriksizdi.Emre golden sonra sekmeye başlayınca Aykut Kocaman'ın Topal'ı ısınmaya göndermesi doğru başladığı maçta yanlışa dönmesi oldu. Çünkü 3 tane aynı özellikte orta saha oyuncusu ile rakip sahaya gitmekte yine zorlandığını gördük. Emre sakat sakat Kuyt'a öyle bir pas attı ki çıkarken asist yapacaktı ama direk buna müsade etmedi. Kuyt topa güzel vurdu ama şansı yaver gitmedi. İlk yarının son dakikasında Fenerbahçe atağında hakem 2 tane Fenerbahçeli futbolcu yerdeyken hem de uzatma dakikaları bile bitmişken oyunu devam ettirmesi yanlıştı. Ancak hakemin yanlış kararına 30 metre depar atarak sarı kart gören Volkan'ın hatası daha büyüktü. Artık birilerinin Volkan'a böyle kart görmemesi gerektiğini ısrarla anlatması gerekiyor. Yani Volkan'ın çok ciddi bir terapiye ihtiyacı var. Sarı kartı görmesine rağmen ısrarla hakemle konuşmaya devam ediyor.  Bu hareketler disiplin konusunda takımda ciddi sıkıntıların olduğunu gösteriyor. Çünkü Fenerbahçeli futbolcular gördükleri kartların yüzde seksenini itirazdan görüyor. Artık telafinin zor olduğu kritik ve zorlu maçlar dönemine giriliyor. Futbolcuların böyle kartlar görerek takımlarını yalnız bırakmaya hakları yok. 

İkinci yarıya Fenerbahçe yine hızlı başladı. 50. dakikada Meireless topu ağlara gönderirken yan hakemin orta sahaya koşmaması ama  bayrağınıda kaldırmaması çok konuşulacak. Pozisyonda Meireless bir kaç santimle ofsayt ama pozisyon gerçekten çok zor bir pozisyondu. Golden sonra Fenerbahçede Perşembenin yorgunluğu iyice kendini göstermeye başladı.Ama Aykut Kocaman yine müdahelede gecikince Bursaspor pozisyon bulmaya başladı. Ancak Bursalı futbolcuların beceriksizliği ile aradıkları gole kavuşamadılar. Özellikle Tuncay'ın kaçırdığı ve ezdiği toplar Bursaspor kalesinde Sow'un müthiş iştahı ile birleşince fark kaçınılmaz oldu. Sow'un harika koşularak yaparak girdiği pozisyonlar tam derslik pozisyonlardır. Sow çabalarının karşılığını 88. dakikada da olsa aldı ve Fenerbahçe'nin yıllardır aradığı forvet olduğunu gösterdi. 

Aykut Kocaman'ın maç 3-1 olduktan sonra yorulan Kuyt'ın yerine neden Krasiç'i oyuna almadı anlamak gerçekten çok zor. Hem ısınması için gönderiyor hem de oyuna almayarak Krasiç'i kazanma konusunda çok büyük bir hata yaptı. Zaten son haftalarda en çok süre alan Kuyt iyice yorulmuş ve oyundan düşmeye başlamıştı. Krasiç'i skor avantajını yakalamışken ve Bursaspor'un şuursuzca saldırdığı anlarda oyuna alarak  kazanabilirdi. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..