Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

SOYA FİLİZİ SALATASI

SOYA FİLİZİ SALATASI
 

Çin'lilerin vazgeçilmez sebze yemeklerinden biridir “Soya Filizi”. Beş bin yıllık bir geçmişe sahip olan soya filizi, Uzak Doğu mutfağında en fazla kullanılan sebzedir. Soya fasulyesinin tanelerinin suda büyütülmesi ile elde edilen bu sebze, iştah açıcı bir tada sahip.


Çin mutfağında balıkların yanında sunulan soya filizi, bizim mutfağımızda, bizim damak zevkimize göre şekilleniyor. İnce filizlerin içinde bol su bulunmakta, ağzınıza attığınızda çıtır çıtır, sulu bir tatla karşılaşıyorsunuz.


Çiğ olarak da yenilse de, size tavsiyem, kaynamış sıcak suda bir iki dakika bekletildikten sonra kullanmanız. Hafif haşladıktan sonra mevsim salatalarına karıştırabilirsiniz.


Makarnanızı bir de soya filizi ile deneyin. Kıymalı sosa çok hoş bir tat veriyor. Sos pişmek üzereyken kıyılmış ince filizleri ekleyip, ateşin altını kapatın. Makarnanızdaki farklı tadı mutlaka size soracaklardır. Pilava bile karıştırabilirsiniz. Soya fasulyesinden çok daha değişik, lezzetli bir tada sahip.


Soya filizi, aynı zamanda sağlıklı beslenmenin de anahtarı sayılır. Düzenli tüketildiğinde, kolesterol düşürücü etkisi olduğu, kalp hastalığı riskini azalttığı, sindirim sistemini rahatlattığı söyleniyor. Çin’lilerin neden çok uzun yaşadığını sormaya gerek yok bence.

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..